Дагестан та війна в Україні – карта бойових дій – що відомо на 26 вересня

Україна 215-й день дає відсіч окупантам із початку повномасштабного вторгнення Росії. ЗСУ продовжують завдавати ударів по місцях скупчення ворога, штабах та складах боєприпасів. Українські бійці потроху звільняють від окупантів країну, зокрема ведуть бої в районі Лимана, відтісняючи ворога.

У зв’язку з невдачами на фронті та великими втратами у РФ активно проводиться мобілізація. На її тлі у країні відбуваються мітинги. Антивоєнні протести набирають обертів у Дагестані. Мітингувальники вимагали від поліції відпустити всіх, кого затримали 25 вересня. Але, оскільки їхню вимогу не було виконано, вони збираються перекривати вулиці, траси та залізничні колії. Там закликають мешканців усієї РФ приєднуватися до протестів проти мобілізації.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 25 вересня


08:09 Нідерланди передадуть Україні 2000 велосипедів. Їх спрямують медикам, соцпрацівникам та волонтерам, які допомагають населенню на деокупованих територіях. Перші партії надійдуть до Києва, Харкова, Дніпра та Чернігова.

07:57 Ось так 40 артилерійська бригада ім. князя Вітовта перетворює росіян на котлети, а склади з БК на купку будівельних відходів.

07:42 Другий день поспіль російські окупанти атакують Одещину дронами-камікадзе, повідомляє ОК “Південь”. Силами української ППО один дрон був знищений, проте два влучили в об’єкт військової інфраструктури.

Внаслідок масштабної пожежі та детонації боєприпасів, організовано евакуацію цивільного населення.

07:19 Вночі Запоріжжя знову зазнало ракетного удару. Внаслідок ворожого обстрілу ушкодження отримали житлові будинки, в яких повилітали вікна, освітній заклад та заклад охорони здоров‘я. Також постраждав гаражний кооператив. Там сталася пожежа, ушкоджено автомобілі.

06:54 За попередню добу ЗСУ успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Бахмут, Підгородне, Виїмка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка, Первомайське, Кам’янка, Побєда та Павлівка, повідомляє Генштаб.

Натомість окупанти завдали 5 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 83 обстріли з РСЗВ та за допомогою 4 БпЛА руйнували об’єкти цивільної інфраструктури. В результаті, від ворожого вогню постраждало більше ніж 40 населених пунктів.

06:37 В Ізюмі знайдено ще два місця масових поховань.

Знайшли ще дві братські могили, великі могили з сотнями людей“, – сказав Зеленський.

06:29 Окупанти почали розбирати переправу з барж поряд з Антонівським мостом. Переміщені баржі можна побачити припаркованими на північному березі річки Дніпро, інші перебувають у процесі переміщення на момент зйомки.

06:29 Ситуація на ділянці фронту в районі Лимана, на думку експертів, виглядає так.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *