Війна в Україні – чи правда, що Путін керує армією

Є ознаки, що діями російської армії в Україні керує особисто президент Росії Володимир Путін. Ймовірно, він або не довіряє генеральному штабу РФ, або дуже роздратований поразками.

Про це розповів військовий аналітик Юрій Федоров у ефірі Апостроф TV.

За його словами, інформація про те, що Путін взяв командування армією на себе, дуже правдоподібна. Проте стверджувати важко, інформація з Кремля просочується досить погано.

Але, зважаючи на все, саме Путін взяв на себе практичне керівництво діями російських військ в Україні, відсторонивши або, принаймні, відсунувши убік російський Генеральний штаб. Чи він йому не довіряє, чи вкрай роздратований поразками, які Росія зазнала останнім часом, насамперед, у Харківській області, та в Херсонській області, де назріває досить тяжка поразка на правому березі Дніпра“, – зазначив він.

Читайте також: Ва-банк-2: чим ризикнув Путін, оголосивши мобілізацію

За словами Федорова, це може пояснити хаотичні рішення, які ухвалюють у Кремлі, зокрема й з військових питань. Наприклад, досить безглузде з військової точки зору – якщо не просто ідіотське рішення про концентрацію найкращих російських військ на правому березі Дніпра, внаслідок якого були оголені ділянки фронту на Харківщині.

Путін сам по собі вкрай далекий від військових питань. Його вчили, як вербувати посольських двірників, дівчат легкої поведінки та якихось стукачів у радянській колонії у Дрездені. Але військове мистецтво – це особлива сфера діяльності, яка потребує професійного підходу“, – каже аналітик.

Він додав, що з точки зору російських генералів, вся складність ситуації полягає в тому, що вони практично не можуть заперечувати рішення Путіна, тому що він – верховний головнокомандувач, і будь-яка спроба їх оскаржити і показати, що він готує безглузді з військової професійної точки зору рішення, обертаються великими неприємностями для цих генералів.

“Тому, на мій погляд, позиції Росії з військової точки зору стають дедалі слабшими. І це підштовхує Путіна йти на ескалацію, приймати ще більш безглузді та небезпечні для Росії рішення – про мобілізацію, або загрожувати ядерною зброєю і Україні, і всьому світу“, – резюмував Юрій Федоров.

Як повідомляв “Апостроф”, у Херсонській області підрозділи країни-окупанта затиснуті між силами оборони України, які тримають вогневий контроль над переправами та транспортними артеріями через Дніпро та правим берегом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *