Харківські чиновники продовжують хвалитися відпочинком незважаючи на погрози Терехова

Харківський міський голова Ігор Терехов втратив контроль над Харківською міськрадою, адже його підлеглі не лише ігнорують його вказівки, а й роблять це публічно.

Про це у блозі на “Цензор.НЕТ” написав експерт Аналітичного центру “Українська фабрика думки” Юрій Гаврилечко.

Експерт нагадав, що місяць тому у Харкові вибухнув скандал: директор Департаменту земельних відносин міськради Сергій Колесник опублікував у Facebook фото відпочинку у Ніцці.

“Колесник був у Ніцці у відрядженні, яке йому підписав Терехов, але замість гуманітарної місії, яка значилася як мета поїздки, займався там шопінгом і катався на своєму новенькому “Порше”… Терехову не залишалося нічого іншого, окрім як публічно засудити свого чиновника і з соромом його звільнити. Більше того, Терехов публічно заявив, що така поведінка категорично неприпустима, і будь-який чиновник, який дозволить собі подібне, буде також з ганьбою звільнений, а історія з Колесником має стати уроком для всіх”, – зазначив Гаврилечко.

Проте менш ніж через місяць “співробітниця одного з департаментів міськради Ганна Рябоконова робить те саме, що й Колесник. Вона їде відзначати день народження до Ніцци й Монако і постить звідти фото у Facebook та Instagram із келихом вина в руках… А у Харкові вибухають ракети і майже щодня гинуть люди”.

На думку Гаврилечка, “проблема дещо глибша, ніж просто нестримний потяг однієї чиновниці жити красиво, попри війну та страждання оточуючих”.

“Якщо прямі підлеглі Терехова дозволяють собі не звертати жодної уваги на його слова, сказані до того ж на всю країну, значить нічого схожого на дисципліну в Харківській міськраді просто немає. Мера міста його ж прямі підлеглі просто не сприймають всерйоз”, – вважає експерт.

За його словами, буде не дивно, “якщо депутати з фракції Блоку Кернесу “Успішний Харків” у міській та обласній радах теж незабаром спливуть у Ніцці чи Відні, адже Терехов їм не указ”.

“У Терехова в руках було більш ніж достатньо інструментів, щоб донести до співробітників міськради, що їм категорично не можна робити під час війни. Але щось підказує, що він навіть не намагався хоч якось контролювати власних чиновників. На тлі постійного піару Терехова , складається враження, що для нього набагато важливіше виглядати успішним керівником у ЗМІ, ніж їм реально бути. А якщо мер міста не в змозі контролювати власну команду, то про яке ефективне управління містом в умовах воєнного часу взагалі може йтися?”, – підсумував. експерт.

Раніше ЗМІ та телеграм-канали повідомили, що співробітниця Харківської міськради Ганна Рябоконова відсвяткувала день народження у Ніцці та Монако, та опублікували фото із соцмереж чиновниці.

У серпні мер Харкова Ігор Терехов звільнив начальника Департаменту із земельних ресурсів Сергія Колесника, назвавши цинізмом та хамством дії чиновника, який виклав у соцмережах фотографії, зроблені під час відпочинку у Ніцці.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *