Наступ ЗСУ під Херсоном та Лисичанськом – карта звільнених територій – що відбувається на півдні та сході України

Вже 208-й день український народ бореться із російським агресором. У ніч проти понеділка, 19 вересня, окупанти обстріляли Запоріжжя, де мішенями стали об’єкти інфраструктури. Ворог також бив по Миколаєву, Нікополю та Бахмуту.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 18 вересня


10:25 Після того, як війська РФ зазнали невдачі під час “контратаки” під Бахмутом, їм нагадали, якою дорогою буде ціна втечі, повідомляє українська розвідка.

Щоб зупинити втечу з вогневих позицій, командири ворожих підрозділів вчергове нагадали підлеглим про заборону самовільного залишення позицій і про можливе відкриття по них вогню з боку тилових “загороджувальних загонів”.

10:05 Вночі як крок доброї волі демілітаризувався табір російських окупантів у Стаханові (Кадіївка) Луганської області. З місць повідомляють про десятки загиблих.

09:27 Близько 8 години на Херсонщині зенітним ракетним підрозділом Повітряних сил ЗСУ було знищено штурмовик Су-25 російських окупантів.

09:20 Минулої доби ЗСУ знищили 170 окупантів, а також по два танки та бронемашини ворога.

09:00 Від сьогодні громадяни РФ уже не зможуть потрапити до Естонії, Латвії, Литви та Польщі.

Росіяни, які мають шенгенську візу, видану з метою туризму, спорту та відвідування культурних заходів, не зможуть потрапляти на територію ЄС через ці країни. Єдиним сухопутним кордоном для них залишається Фінляндія.

08:30 Через потужні втрати на війні в Україні Росія могла розпочати формування 4-го добровольчого армійського корпусу. Напередодні 3-й корпус просто розтанув на Харківщині, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

07:20 Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Миколаївка Друга, Весела Долина та Бахмут, повідомляє Генштаб ЗСУ.

07:10 У зв’язку із суттєвим браком як людських, так і матеріальних ресурсів, російські окупанти продовжують вдаватися до нестандартних способів їх поповнення. Так, на посилення підрозділів, що воюють в Україні, з російського міста Тамбов направлено 400 осіб, які відбувають покарання за кримінальні злочини. У Краснодарському краї громадські організації воїнів-афганців отримали завдання щодо збору від місцевого населення грошей для закупівлі теплих речей регіональному добровольчому батальйону.

06:50 За тиждень ЗСУ знищили 14 складів боєприпасів, 16 баз та два командні пункти/штаби окупантів.

06:44 Російська артилерія вдарила по східній околиці Бахмута Донецької області. Там удару зазнали кілька п’ятиповерхівок на вулиці Патріса Лумумби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *