Наступ ЗСУ на півдні та сході – карта звільнених територій – що відбувається у Херсонській та Харківській областях

Вже 207-й день український народ бореться із російським агресором. У ніч на неділю, 18 вересня, окупанти влаштували перестрілку в Херсоні, в якій брали участь кадировці, буряти, найманці з ПВК “Вагнер”. Колаборанти почали стріляти на вулицях Херсона, щоб показати своїм кураторам, що працювати в місті небезпечно, а гауляйтерів необхідно евакуювати до Росії.

А тим часом продовжують надходити нові дані про втрати окупантів, понесені внаслідок контрнаступу ЗСУ під Харковом .

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 17 вересня


09:25 Повідомляють про нові вибухи у Новофедорівці (т.о. Крим). Інформація перевіряється.

09:05 Внаслідок ефективних дій українських Сил Оборони, на складі №2 ТОВ “Алкоресурс” на території Херсонського бавовняного комбінату, де розміщувався особовий склад та техніка окупантів, зафіксовано 4 потужних вибухи. Наразі відомо про загибель близько 180 рашистів, яких трьома рефрижераторами вивозили за межі міста. Ще декілька десятків доставлено до медичних закладів Херсону в критичному стані.

Також відомо про наслідки ударів українських Сил Оборони по місцям розташування окупантів в Запорізькій області:

  • В районі населених пунктів Кам’янка, Гуляйполе, Пологи та Кінські Роздори – до 80 поранених Знищено до 5 одиниць військової техніки;
  • В районі Василівки – до 15 загиблих кадировців, які нещодавно прибули для “фільтрації”.

08:50 Штамп для росіян-“відказників”. Так виглядає формулювання штампу, який ставлять у військових квитках військовослужбовців, які відмовляються від участі у війні в Україні.

08:40 Нікопольський район тричі обстріляли з РСЗВ та артилерії, є постраждалі, повідомив голова Дніпропетровської ОВА.

Як повідомив Валентин Резніченко, у місті постраждали двоє чоловіків 26 та 82 років, та 49-річна жінка. Зруйновано кілька десятків багатоповерхових будинків, магазини, дитячі садки та школи. Усі загоряння на місці ударів уже загасили.

08:30 Жителі Луганська викладають відео роботи живодерських команд, які відловлюють чоловіків на вулицях. У Луганську їх називають “грибниками”.

Йде чергова хвиля мобілізації. Облави по всьому місту. Чергову партію людей відправляють на безглузду смерть.

08:10 Окупантам навколо Лимана загрожує оточення ЗСУ, вважають в ISW. Взяття під контроль цього міста відкриє українським силам дорогу на Лисичанськ та Сєвєродонецьк.

На тимчасово захопленій території Херсонської області окупанти продовжують протиправні дії щодо мирного населення. Так, надходить інформація про масове виселення мешканців з їхніх приватних будинків у Приозерному та Трифонівці. У районі населеного пункту Чонгар військовослужбовці окупаційних військ під загрозами вбивства змушують місцеве населення брати участь у фортифікаційному обладнанні позицій.

За уточненою інформацією, під час відступу окупантів з Харківської області підрозділи 11-го армійського корпусу зі складу Балтійського флоту збройних сил Російської Федерації втратили понад 50% особового складу та понад 200 одиниць військової техніки.

Крім того, 64-а окрема мотострілецька бригада Східного військового округу (саме вона по-звірячому розправилася з жителями Бучі під Києвом) втратила понад 90% особового складу загиблими, пораненими, дезертирами та звільненими внаслідок відмови від участі у бойових діях. Техніку бригади передають підрозділам прикордонної служби ФСБ Російської Федерації, а військову частину готують до розформування.

Значних втрат зазнають окупанти при спробах штурму Сил оборони на Авдіївському напрямку. За наявною інформацією, до лікувальних закладів щодня надходить понад 30 осіб зі складу 1-го армійського корпусу російських військ. Окупаційна влада у будь-який спосіб намагається відновити боєздатність зазнали втрат підрозділів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *