Заповіт Єлизавети ІІ засекретять на 90 років

Заповіт Єлизавети ІІ засекретять на 90 років

Заповіт королеви Великої Британії Єлизавети II не буде оприлюднений публічно, його засекретять.

 
Заповіт королеви Великої Британії Єлизавети II буде запечатано і заховано у сейфі, щонайменше, на 90 років. Про це пише Reuters.
 
Зазначається, що практика запечатування заповітів померлих членів королівської сім’ї бере свій початок з 1910 року і принца Френсісе Текського, що рідко згадується, чий заповіт є одним з понад 30, що зберігаються в сейфі в невідомому місці в Лондоні під наглядом судді.
 
Після смерті старшого члена королівської сім’ї виконавець заповіту звертається до голови відділу сімейних справ Верховного суду Лондона з проханням запечатати заповіт. Судді на цій посаді завжди погоджувалися.
 
Коли у квітні 2021 року помер чоловік королеви, принц Філіп, судді Ендрю Макфарлейну довелося розглядати заяву про запечатування його заповіту. Він ухвалив, що заповіт, справді, має бути скріплено печаткою, але вирішив опублікувати своє рішення, щоб дати громадськості хоч якесь розуміння того, що відбувається і чому.
 
Повідомляється, що заповіт покійної королеви зберігатиметься в сейфі разом із заповітом її чоловіка, а також її матері Єлизавети та сестри принцеси Маргарет, які померли у 2002 році.
 
Як пише видання, заповіт Маргарет був предметом юридичного оскарження Робертом Брауном у 2007 році, який стверджував, що є позашлюбним сином принцеси і хотів побачити його, щоб просувати свої вимоги. Проте суди не надали йому доступу.
 
Нагадаємо, королева Єлизавета II померла увечері 8 вересня у віці 96 років у шотландському замку Балморал.
 
Її старший син Чарльз успадкував престол, і 10 вересня його проголосили королем.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *