Контрнаступ ЗСУ – карта бойових дій – що відбувається 14 вересня 2022

Україна 203-й день з початку повномасштабного вторгнення РФ бореться з російськими окупантами. На тлі вересневого контрнаступу ЗСУ російські чиновники кинулися пропоновувати Україні мирні переговори. Проте Київ пропозиції проігнорував, не бажаючи грати за сценарієм ворога.

На сьогодні ЗСУ в Харківській області вийшли на державний кордон із РФ. На півдні українські бійці також відтісняють ворога, звільнивши понад 10 населених пунктів.

“Апостроф” продовжує стежити за тим, що відбувається в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 13 вересня


09:36 Внаслідок нічного обстрілу Миколаєва загинуло двоє людей. Ще троє – поранені. За попередніми даними, місто обстрілювали з пускових установок ракет С-300.

09:08 +350 вбитих окупантів.

09:02 Ще один трофей наших захисників. Одна з модифікацій радіолокаційної станції СТ-68.

08:40 Наші ССО відвоювали блокпост на Ізюмському напрямку.

08:15 ЗСУ звільнили від російських окупантів населені пункти Липці, Глибоке та Стрілеча (Харківська область), розташовані біля кордону з Росією.

07:58 Вночі російські окупанти здійснили масований обстріл Миколаєва. Пошкоджено у тому числі житлові будинки. Дані про поранених та загиблих уточнюються.

07:22 У районі Давидова Броду на Херсонщині зенітно-ракетні підрозділи ЗСУ збили російський бомбардувальник Су-24М та гелікоптер Мі-8, повідомив речник Оперативного командування “Південь” Владислав Назаров.

07:15 Байден відреагував на успішний контрнаступ ЗСУ на Харківщині: “Зрозуміло, що українці досягли значного прогресу, але я думаю, що це [війна – ред.] буде довго“.

07:06 США готують новий пакет воєнної допомоги Україні. Про це заявив речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

07:06 Актуальна мапа бойових дій.

07:06 З 29 серпня по 12 вересня візуально підтверджено втрату росіянами 442 одиниць техніки. Із неї 237 одиниць, а це 54% від втрат ворога – стали українськими трофеями та допоможуть бити окупанта.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *