У Британії оплакують королеву

У Британії оплакують королеву

Британія залишилася без Єлизавети II

Королева Єлизавета II померла у віці 96 років. До смерті вона виконувала обов’язки монарха Великобританії та Королівств Співдружності.

Вдень, у четвер, 8 вересня лікарі 96-річної британської королеви Єлизавети II висловили стурбованість станом її здоров’я. До шотландської резиденції королеви прибули її діти та онуки. Близько 20.30 за Києвом королівська родина повідомила про смерть монарха.
 
Звістка про смерть королеви стала шоком для багатьох британців. Тисячі людей прийшли до Букінгемського палацу у Лондоні. Вони плакали та покладали квіти до огорожі.
 
“Померла королева Великобританії Єлизавета II здавалася британцям “вічною”, і їм, як дітям, хотілося вірити, що її правління не закінчиться”, – заявив колишній прем’єр-міністр країни Борис Джонсон, повідомляє Mirror.
 
“Я знаю, після цієї новини мільйони і мільйони людей відклали справи, чим би вони не займалися, щоб подумати про королеву Єлизавету, про яскраве і сяюче світло, яке тепер погасло”, – сказав Джонсон.
 
Із заявою після смерті монарха виступила прем’єр Ліз Трасс. Прем’єр порівняла Єлизавету II з “камінням, на якому була побудована сучасна Британія”, та заявила, що її смерть стала шоком для нації та всього світу.
 
Новим королем став її син 74-річний Чарльз. У своїй заяві він назвав день смерті матері “моментом найбільшого смутку” для нього та всіх членів родини.
 
“Я знаю, що її втрата глибоко відчуватиметься всією країною, королівствами, співдружністю і незліченною безліччю людей по всьому світу”, – заявив Карл III.
 
У Великобританії та країнах співдружності після смерті монарха відповідно до протоколу розпочалася десятиденна жалоба. По всій країні приспустили прапори та скасували великі спортивні заходи.
 
У США спікер палати представників конгресу США Ненсі Пелосі розпорядилася приспустити прапори над Капітолієм у Вашингтоні через смерть британської королеви. Наступного тижня палата представників ухвалить резолюцію про смерть Єлизавети II, а також припинить свою роботу на один день. Те саме було зроблено, коли пішов з життя батько Єлизавети II, Георг VI.
 

 
Нагадаємо, 96-річна королева Єлизавета II померла сьогодні після обіду в оточенні родини в улюбленому шотландському замку Балморал. Над Букінгемським палацом приспущений прапор, а на ворота Букінгемського палацу вивісили заяву про смерть Єлизавети II.

Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *