Переговори Зеленського з Путіним – чому Україна від них відмовилася

На тлі успішного контрнаступу ЗСУ, в Кремлі знову заговорили про можливість переговорів з Україною, проте президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогоднішній день він не планує проводити переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Причина в тому, що РФ висуває ультиматуми та не демонструє готовності до конструктиву.

Про це Зеленський говорив в інтерв’ю CNN.

За словами президента, не в його принципах починати розмову з людиною, що висуває ультиматуми.

На сьогодні ні. Я не бачу жодного бажання з їхньої (Росії – ред.) сторони, щоб бути конструктивними. Щодо їхніх ультиматумів, то мені все одно, хто ці ультиматуми висував – він (Путін – ред.) чи хтось інший. Це мій принцип — я не говоритиму з тим, хто ставить ультиматуми“, – пояснив свою позицію Зеленський.

Глава України наголосив, що будь-які домовленості між сторонами, можливі лише за умови повного виведення військ ворога з України.

Я знаю, що деякі країни підштовхують нас у напрямку мінського процесу. Я хочу, щоб світ визнав, що одна справа – дипломатичне рішення, а інша – Мінськ-2, -3, -5, -10. Це дві різні речі, тому що Мінськ – порожній папірець, який дозволить Росії відпочити перед наступним вторгненням“, – резюмував Зеленський.

Читайте також матеріал “Апострофа”: У Росії шукають хоч когось у світі, хто умовив би Україну сісти за стіл переговорів – політолог.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *