Бої в Харківській області – Блінкен дав оцінку поведінки Путіна

Спрямування президентом РФ Володимиром Путіним російських сил у Харківську область гарантуватиме тривалі негативні наслідки для його країни.

Так вважає державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, пише Newsweek.

“В Україні перебуває величезна кількість російських сил, і, на жаль, трагічним, жахливим чином президент Путін демонструє, що він кине в це безліч людей, що коштуватиме Росії величезні гроші, а її майбутньому – величезними втратами”, – наголосив Блінкен.

За даними Інституту вивчення війни, американського аналітичного центру, контратака Збройних сил України в Харкові останніми днями говорить про багатообіцяючі результати. За кілька днів українські війська захопили десятки кілометрів у східному регіоні, просунувшись углиб окупованої Росією території на північ від Ізюму у бік Куп’янська.

У четвер Блінкен зустрівся у Києві з президентом та міністром закордонних справ України, де він заявив про непохитну підтримку США Україні, необхідність притягнення Росії до відповідальності за скоєні злочини.

Блінкен так прокоментував п’яту поїздку в Україну: “президент США Джо Байден вважав особливо важливим приїхати в цей час, коли Україна починає контрнаступ на півдні, а також на сході”.

Як повідомлялося раніше, після фіаско на Харківщині президент РФ Володимир Путін скликав Раду безпеки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *