Звільнення Херсона – як діють ЗСУ на південному фронті

Підрозділи Збройних сил України проводять контрнаступ на Херсонському напрямку без поспіху, знищуючи російську систему матеріально-технічного постачання.

Про це йдеться у матеріалі видання The Wall Street Journal.

Журналісти зазначають, що Росія зосередила на півдні України до 20 тисяч своїх військовослужбовців, проте такі оцінки можуть бути неточними. ЗСУ розпочали контрнаступ на Херсонському напрямку, намагаючись організувати підрозділам ЗС РФ пастку та змусити росіян піти на капітуляцію на цій ділянці фронту.

Радник Офісу президента Олексій Арестович у коментарі The WSJ назвав “системним перемелюванням армії Путіна” тактику українських формувань на півдні країни.

“ЗСУ працюють над тим, щоб виявити ворожу систему оперативного матеріально-технічного постачання та знищити її за допомогою артилерії та HIMARS. А цей процес може зайняти час. Поспішати нікуди. Нам потрібно, щоб противник не міг і не бажав ефективно чинити опір , – наголосив Арештович у спілкуванні із журналістами.

Генерал-лейтенант армії США у відставці Стівен Твітті вважає, що ЗСУ не здійснюватимуть масовану атаку на Херсонському напрямку, проте подібна тактика вимотує росіян, оскільки вони не знають, на якій ділянці фронту українські підрозділи завдадуть наступного удару.

“Вам потрібна непередбачувана боротьба, щоб тримати росіян у напрузі. Ви змушуєте росіян гадати, куди українці завдадуть наступного удару. У цьому типі бою ви маєте дивитися на довгострокову перспективу”, – прокоментував Твітті контрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку.

Старший науковий співробітник Королівського інституту об’єднаних служб Джек Вотлінг вважає, що повномасштабний штурм окупованого Херсона стане помилкою для України. За його словами, офіційний Київ у рамках своєї операції використовує географічні особливості регіону, прагнучи притиснути російські війська до берегів річок.

Також читайте матеріал “Апострофа”: ЗСУ стримують ворога на Донбасі та кошмарять під Херсоном: зведення Генштабу на ранок 4 вересня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *