Війна в Україні – як змінювалися плани Путіна

Повна окупація Донбасу замість “денацифікації” та “демілітаризації” України стала фундаментальною метою президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться у матеріалі “Апострофа”.

Незначна ремарка щодо “антиросійського анклаву” органічно укладається до низки неадекватних заяв Володимира Путіна. Проте вона прямо вказує на серйозні провали Кремля під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Якщо раніше Володимир Путін, оголошуючи проведення військової операції проти нашої країни, основними цілями називав “демілітаризацію” та “денацифікацію” української держави, маючи на увазі знищення цілої нації. То після провалу спроби встановити маріонетковий уряд та деокупацію північних областей України Москва заявила про нову стратегію – “надати допомогу” Донбасу або просто його окупувати.

“У політичній концепції кремлівського вторгнення в Україну, захоплення Донбасу (або його “захист”, як цинічно заявляє влада РФ) – фундаментальна мета. Провал у цьому напрямку ставить під сумнів усю їхню так звану “спецоперацію”. Є версія, що Москва акцентує зараз всю увагу на ОРДЛО, щоб “повісити” провал на Шойгу, замінивши його та Герасимова на інших. На тих, хто піде на будь-які злочини проти людства, хто виконає будь-який наказ, аж до використання ядерної зброї”, – заявив у коментарі “Апострофу” військовий експерт Михайло Самусь.

Через провал на фронті Володимир Путін дав розпорядження командуванню ЗС РФ повністю захопити Донбас до 15 вересня. Окупанти, намагаючись хоч якось наблизитися до виконання поставленого завдання, намагаються маневрувати та передислокувати війська на потрібні ділянки фронту.

Однак, навіть з урахуванням перекидання підрозділів Центрального військового округу армії РФ на територію ОРДЛО Росії не вдасться до вказаної дати повністю захопити Донбас.

Також читайте матеріал “Апострофа” повністю: Зимівка у крижаному болоті: чим ризикує армія Путіна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *