Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 26 серпня на фронті та тилу

Почалася 184-та доба повномасштабної війни Росії проти українського народу. Окупанти намагаються максимально загострити ситуацію на захопленій Запорізькій АЕС, а президент РФ Володимир Путін підписав указ про збільшення армії.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 25 серпня


06:30 звіті ISW сказано, що Росія несе відповідальність за атаки на захоплену Запорізьку АЕС та навколо неї, хоча намагається звинуватити Україну. Аналітики зазначили, що російські військові мілітаризували ядерний об’єкт, хоча ЗАЕС знаходиться далеко від лінії фронту і не зазнає неминучої атаки ЗСУ.

На думку американського Інституту вивчення війни, лінія фронту в Україні та найбільш гарячі ділянки фронту виглядають таким чином:

05:50 Президент Володимир Зеленський заявив, що обстрілами ліній електропередач Росія поставила Україну та всіх європейців у ситуацію за крок від радіаційної катастрофи, а світ світ має розуміти, яка це загроза: якби після блекауту не спрацювали автоматика та наш персонал станції, ми вже зараз були б змушені долати наслідки радіаційної аварії.

05:30 Президент РФ Володимир Путін все ще намагається уникнути оголошення загальної мобілізації, про що свідчить досить скромне збільшення чисельності ЗС РФ відповідно до підписаного ним указу, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Російські військові, мабуть, хочуть відшкодувати збитки від вторгнення в Україну та зібрати сили для продовження “операції”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *