Інну Іваночко затримано – СБУ провела спецоперацію у Львові

Ексголові обласної організації забороненої в країні політичної сили “Опозиційна платформа – за життя” та громадської організації “Український вибір право народу” на Львівщині повідомили про підозру у державній зраді.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора.

Згідно з відкритими джерелами, йдеться про Інну Іваночко.

Правоохоронці заявили, що громадянку затримано. За версією слідства, вона – агентка російських спецслужб, яка активно здійснювала антиукраїнську діяльність, просувала ідеї федералізації України. Також організовувала та особисто брала участь у проплачених акціях з метою дестабілізації суспільно-політичних настроїв у Львівській області.

“Для прикриття власної підривної діяльності, проникнення в кулуари органів державної влади, а також поширення дезінформації в інтересах агресора вона використовувала журналістські посвідчення та “документи” деяких безпекових корпорацій, легітимність яких встановлюється”, – зазначають силовики.

Під час обшуків контррозвідники СБУ вилучили матеріали, які підтверджують її злочин.

Жінці повідомили про підозру у скоєнні держзради (ч. 1 ст. 111 КК). Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою без застави.

Зокрема, вона кілька років тому заявила ЗМІ, що “Україна знаходиться під вашою (бандерівців) окупацією”.

Нагадаємо, що в Україні у червні у судовому порядку заборонили проросійську політичну силу “Опозиційна платформа – за життя”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *