Чому Росія не змогла захопити Україну – журналіст пояснив, у чому прорахунок Путіна

Російська влада загнала себе у свою ж пастку – загравшись у російську пропаганду та створивши паралельну реальність, тепер РФ змушена на ходу змінювати правила гри, адже “спецоперація” в Україні провалюється.

Про це на Апостроф TVрозповів журналіст і політик Олексій Мустафін.

За його словами, Путін перевершив радянські стандарти пропаганди, і усе медіа РФ перетворив на суцільну машину пропаганди, яка сильно спотворює реальність.

“Те, що відбувається в Україні є результатом того, що Путін живе у спотвореному ним же світі. Він не розуміє, що таке Україна, з ким він зв’язався, проти кого почав війну та чим ця війна завершиться для нього та Росії в цілому”, – наголосив політик.

Він зазначив, що навіть опозиція Росії, у тому числі й опозиційне ЗМІ є досить специфічними, оскільки вони також знаходяться в оболонці спотвореного світу. Через це неможливо зрозуміти, де починається справжня боротьба проти режиму, а де продовжуються спецоперації влади спецслужб, що виступають під виглядом плюралістичних ЗМІ та опозиції.

“Тому ми часто бачимо наративи роспропаганди, які підходять для ЗМІ які нібито не підтримують режим. Це зокрема ставлення до історії та розуміння місця Росії у світі. Тому небезпека в тому, що навіть найліберальніші російські ЗМІ нав’язують нам свою спотворену картину світу”, – підкреслив журналіст.

Мустафін також вважає, що попри схожість російської пропаганди із радянською або фашистською, головна її відмінність у тому, що протягом шести місяців війни в Україні вона була направлена на переконання росіян у тому, що їх не стосуються події у світі. Крім цього, було безліч меседжів про те, що нікому не можна вірити, всі брешуть, правди ніде нема.

“Тому символіка “спецоперації” не сильно “зайшла” росіянам. Путін розраховував що ця війна обмежиться невеликими силами, стане далекою для більшості росіян і тому ота байдужість населення його влаштовувала. Але Путін не впорався з завданням. Тому зараз змінює тактику. Але виникли протиріччя. Бо півроку росіян переконували що це їх не стосується, а тепер намагаються мобілізувати і стягнути з диванів”, – пояснив експерт.

Він додав, що провал Путіна як в Росії, так і у війні з Україною є наслідком саме спотвореної реальності, створеної владою РФ.

Раніше ми писали, чому рашистам не вдалося завоювати Київ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *