Переговори Зеленського та Путіна про мир – російський дипломат пояснив, чому їх не буде

У Росії не бачать можливостей для дипломатичних контактів та прямих переговорів між президентами Володимиром Путіним та Володимиром Зеленським щодо припинення війни. Поглиблення конфлікту дедалі негативніше впливатиме на пошук дипломатичного рішення.

Таку думку висловив постійний російський представник при ООН у Женеві Геннадій Гатілов, пише Financial Times.

За його словами, ООН мала б відігравати значну роль у спробах припинити війну, натомість стала “політизованою”, що нібито “нашкодило авторитету організації та її підрозділам”. Він стверджує, що, з огляду на це, ООН не може бути ефективним посередником.

“Нині я не бачу жодних можливостей для дипломатичних контактів. І що довше конфлікт триває, то важче буде знайти дипломатичне рішення“, – зауважив російський посадовець.

Представник РФ поскаржився, що Сполучені Штати та інші країни-члени НАТО примушують Київ не сідати за стіл переговорів. Також у РФ немає жодних контактів із західними делегаціями, наголосив він.

“У нас немає жодних контактів із західними делегаціями. У протокольній площині ми не бачимо один одного… У приватному порядку також у нас, на жаль, немає жодних контактів. Ми просто не говоримо”, – додав чиновник.

Видання зазначає, що заяви Гатілова перекреслюють усі сподівання, що зернову угоду, яка розблокувала експорт українського збіжжя, можна буде використовувати як основу для ширших домовленостей.

Раніше “Апостроф” писав, що Туреччина просуває бажання Росії про поновлення переговорів з Україною. Водночас українська сторона самостійно вирішить, коли це буде доречно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *