Постачання газу з Канади – Нафтогаз пояснив вигоду

Напередодні візиту до Канади канцлера Німеччини Олафа Шольца український “Нафтогаз” підтримав інтерес Берліна до канадського скрапленого газу.

Переговори Путіна та Ердогана: турецький лідер пішов на поступки РФ щодо газу

Про це пише Reuters з посиланням на коментар голови держкомпанії Юрія Вітренка.

“Канадські постачальники не мають домінування на німецькому ринку, не зловживають ним, як Газпром, який штучно скорочує постачання, “заганяє ринок у кут” і обдирає своїх клієнтів”, зазначив Гендиректор Нафтогазу.

Видання нагадало, що Київ неодноразово заявляв про свою незгоду з німецькою політикою щодо імпорту газу. Раніше невдоволення України викликала угода Берліна з РФ щодо будівництва газопроводу “Північний потік – 2”, а зовсім недавно угода з Канадою щодо доставки до Німеччини відремонтованої турбіни для “Північного потоку – 1”.

Також Reuters зазначає, що у 2022 році Нафтогаз підписав маловідомий меморандум про взаєморозуміння з канадським енергетичним розробником Symbio Infrastructure для закупівлі СПГ у Канаді. Тим часом Оттава та Берлін обговорюють будівництво терміналів СПГ на атлантичному узбережжі Канади.

Раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький у статті для британського видання The Spectator зробив випад на адресу Німеччини через її лояльність до РФ.

“Якби вся Європа була голосом Німеччини не тільки по “Північному потоку – 1”, але і по “Північному потоку – 2″, залежність континенту від російського газу, який сьогодні служить Путіну інструментом шантажу Європи, була б майже необоротна”, – наголосив він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *