Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 18 серпня на фронті

Повномасштабна війна, розв’язана Росією проти українського народу, триває вже 176 добу.

Щодня окупанти продовжують зазнавати великих втрат, не досягнувши поставлених перед собою цілей на сході та півдні України.

У відповідь на успішні удари від ЗСУ ворог завдає ракетних ударів по українських містах, внаслідок чого гинуть мирні громадяни.

У ніч проти 18 серпня російські окупанти знову обстріляли Харків.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 17 серпня


22:45 Ще одна пожежа у Білгородській області РФ – у Старому Осколі. Місцеві пабліки пишуть, що горить у районі бази відпочинку “Шоколад”. В українських ТГ-каналах повідомляють, що в цьому районі знаходиться військовий аеродром.



22:35 У Бельбеку розташований найбільший в окупованому Криму військовий аеродром ворога. У мережі вже з’явилися перші відео з місця НП. Чутно детонацію боєприпасів.

22:13 У мережі повідомляють про вибухи на аеродромі Бельбек біля Севастополя в окупованому Криму. Не вечір, а свято “бавовни”.

22:10 У районі Кримського мосту в Керчі чути вибухи. За словами місцевих колаборантів, спрацювала система ППО, і нібито навіть було збито “український безпілотник”, при тому, що до найближчих позицій ЗСУ – близько 250 кілометрів і його приліт не те що малоймовірний, а взагалі неможливий.

22:05 У селищі Тимонове Бєлгородської області РФ триває детонація боєприпасів на складах.



21:25 У районі Керчі в окупованому Криму було чутно вибухи. Інформація уточнюється.

21:15 В окупованій Новій Каховкці на Херсонщині чутно вибухи. Інформація уточнюється.

21:05 Президент Володимир Зеленський звернувся до українців та світу з приводу закінчення 176-ї доби протистояння російському вторгненню.

“Російська армія витрачає колосальні ресурси, щоб захопити ще хоч кілометр на Донбасі. Російські посадовці повторюють погрози Одесі та іншим містам України. Ми бачимо, що відбувається на ЗАЕС. Ми бачимо, що відбулося в Оленівці.

Ми з вами можемо і повинні думати тільки про те, як перемогти. Перемогти на полі бою, на політичному фронті, в інформаційному протистоянні, в економічній площині… Віримо в себе, допомагаємо одне одному, захищаємо інтереси України та знаємо, що мир буде”, – заявив глава української держави.

20:40 У районі села Тимонове під Валуйками Білгородської області РФ спалахнув склад із боєприпасами.

Голова округу вивозить мешканців сіл Тимоново та Солоті на безпечну відстань. На місці працюють оперативні служби, причину пожежі встановлюють, заявив губернатор Гладков. Цікаво, що від Тимонового до підконтрольної ЗСУ території – понад 90 кілометрів.



20:20 У Кадіївці на Луганщині теж відбуваються “бавовни”.



18:20 Командний склад російських загарбників відправляє родини з Херсонщини. Це в ефірі Апостроф TV розповів депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

“Коли окупанти навели систему протиповітряної оборони…то почали підтягувати і завозити свої родини до окупованого Херсона. Спочатку вони їх розселяли по готелях, потім почали розселятися по більш комфортних помешканнях тих людей, які повиїжджали…щоб це було дорого, багато”, – сказав депутат облради.

За його словами, поворотною точкою стало знищення командного пункту росгвардійців у центрі Херсона з казармами – після цього вищий командний склад почав відправляти з міста свої родини на лівобережжя, куди тоді ЗСУ ще не діставали артилерією.

18:05 Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відповів російському Міноборони, наголосивши, що заяви про загрозу вибуху на Запорізькій АЕС є цинічними, і щоб дійсно там не сталося катастрофи, росіянам же і треба вивести свої війська зі станції і перестати її обстрілювати.

17:35 Окупанти оголосили 19 серпня несподіваний “вихідний” на Запорізькій АЕС. Там перебуватиме лише оперативний персонал, решті працівників вхід буде закрито.

Окупанти після масштабних обстрілів ЗАЕС можуть підвищити ставки і влаштувати реальний теракт на найбільшому в Європі ядерному об’єкті і приурочити цей злочин до перебування в Україні генсека ООН, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

17:07 Українці активно тролять окупантів та місцевих зрадників у Криму, натякаючи, що Керченському мосту недовго залишилося будувати.

16:30 Селище Піски під Донецком досі контролюють ЗСУ. Так, там дуже тяжко, там страшне пекло , але хлопці тримають оборону.



16:00 У Міжводному на північному заході окупованого Криму теж вибухнуло щось, після чого спалахнула потужна пожежа і було серйозне задимлення.

За деякими даними, в районі селища також розташований військовий аеродром. Роспропаганда прогнозовано заявила, що вибухів не було, а лише спалахнули 200 кв. м сухої трави.

15:02 “Ми купили супутник”: Притула розповів, на що пішли 600 мільйонів грн, зібрані на “Байрактари”



14:35 В Оріхові Запорізької області військова адміністрація вводить тривалу комендантську годину, яка почне діяти з 18 серпня.

“Враховуючи реальну загрозу життю та безпеці осіб, з метою запобігання небезпечним вводиться комендантська година з 14:00 18 серпня 2022 року до 6:00 22 серпня 2022 року”, – зазначає Оріхівська міська рада.

14:11 У Міноборони РФ заявляють, що до Калінінградської області перекинуто три літаки МіГ-31 з гіперзвуковими ракетами “Кинжал”.

Повідомляється про організацію цілодобового бойового чергування.

13:36 З Улан-Уде до кордону з Україною їдуть 28 вагонів із ракетами для ЗРК С-300 – СтратКом ЗСУ

“Загроза масованого обстрілу території України як мінімум ракетами С-300 є очевидною. З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20 числа очевидне і те, що вони концентруються до 24 серпня”.

12:59 Мер Миколаєва Олександр Сенкевич повідомляє про вибухи у місті. Просить мешканців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

12:39 Європа знижує обсяги військової допомоги Україні вперше від початку війни, – Politico.

За липень 6 найбільших країн не запропонували нових зобов’язань. Повного списку «відмовників» видання не публікує, але уточнює, що серед них – Німеччина та Франція.

12:03 Наслідки ранкового обстрілу гуртожитку та будівлі депо у Харкові. За даними ДСНС, загинули троє людей, серед них дитина.



11:18 До державного бюджету України надійшло 450 млн. канадських доларів (350 млн. доларів США). Кредит від Канади надано на пільгових умовах.

10:46 Загальні бойові втрати Росії на 18 серпня орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 44300 (+200) осіб ліквідовано;
  • танків – 1889 (+3);
  • бойових броньованих машин – 4179 (+17);
  • артилерійських систем – 1010 (+17);
  • РСЗВ – 265 (+2);
  • кошти ППО – 136 (+0);
  • літаків – 234 (+1);
  • вертольотів – 197 (+1);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 793 (+1);
  • крилаті ракети – 190 (+0);
  • кораблі/катери – 15 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3061 (+7);
  • спеціальної техніки – 93 (+0).

10:05 Гендиректор МАГАТЕ готовий очолити місію на ЗАЕС для посилення безпеки станції.

Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба написав у своєму Twitter.

9:45 Міністерство оборони РФ заявило, що Україна нібито готує резонансну провокацію на Запорізькій АЕС на тлі візиту генсека ООН Антоніу Гутерреша. У Росії кажуть, що “теракт” заплановано на п’ятницю, 19 серпня.

9:10 Російські окупанти вночі знову обстріляли Нікополь. Ворог бив по храму, школі та житлових будинках, є руйнування та поранена.

8:50 В окупованій Амвросіївці вночі детонував склад із боєприпасами



8:20 Мер Харкова Ігор Терехов опублікував фотографії з наслідками ракетного удару у Слобідському районі міста.



7:50 Внаслідок ранкового удару по Слобідському району Харкова загинула одна людина

Ще 18 поранено, серед них двоє дітей, повідомив губернатор Олег Синегубов.

Потрапили до ще одного гуртожитку.

7:42 ЗСУ відобразили спробу наступу під Авдіївкою.

– На Краматорському напрямку була атака на село Виємка, ЗСУ її відбили.

– На Бахмут йшов наступ від Покровського та від Клинового на півдні. Також були атаки ворога на сусідні Соледар, Бахмут та Зайцево.

– З боку Горлівки атакували інший населений пункт під назвою Зайцеве, а також Кодему. Усі атаки успіху не мали.

– Під Авдіївкою відбито спробу наступу ворога на Першотравневе.

7:30 Мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що російські окупанти на світанку 18 серпня знову атакували місто. Вибухів було не менше п’яти, тому географія влучень може розширитися. Згодом стало відомо, що після ворожого обстрілу спалахнула велика пожежа в Холодногірському районі. Терехов заявив, що горить адміністративна будівля, почався її обвал.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *