Війна в Україні – де йдуть найсильніші бої

Основні зусилля росіян зосереджені на напрямку Піски та Соледар-Бахмут – там тривають кровопролитні бої і українські військові роблять усе можливе, щоб стримати наступ ворога на Піски та втримати цей населений пункт.

Про це в ефірі Апостроф TVрозповів речник Східного угрупування військ Сергій Череватий.

Він зазначив, що наразі Піски знаходяться не під контролем Росії, але в той же час і не під контролем України.

“Путін у своєму виступі на форумі “Армія-2022″ вкотре скоригував цілі війни і хоче досягнути хоч якогось проміжного результату. І для цього робиться все. Але якщо з боєприпасами у росіян поки що все гаразд, то от з особовим складом – проблеми. Тому набирають всіх – від наркозалежних до кримінальних злочинців. Але навряд чи ці зеки добровільно виконуватимуть накази військових”, – наголосив експерт.

За його словами, ворог активно використовує авіацію, проте в України також є засоби протиповітряної оборони, на відміну від Сирії чи Ічкерії.

“Росіяни наразились на великий спротив наших зенітників та воїнів з ПЗРК. Окрім того нашої авіації стало набагато більше. Тому навіть ця активність авіації ворога – це все-рівно мікрозастосування крізь якісь шпарини, які можуть з’являтися в обороні ЗСУ”, – резюмував Сергій Череватий.

Раніше ми писали, що українські військовослужбовці зазнають великих втрат у боях за Піски та чекають на допомогу від Генерального штабу Збройних сил.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *