Що відбувається у Білорусі – Латушко розповів про загрозу для України

Білоруські військові досить активно переміщаються вздовж кордону і Україні необхідно побоюватися продовження ударів з території Білорусі.

Про це розповів в ефірі “Апостроф ТБ” Павло Латушко, колишній міністр культури, заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі.

Прилітають транспортні літаки РФ, доставляють ракети, проходять активні тренувальні польоти білоруської військової авіації. Тобто ситуація така, що зовні видно підготовку до ракетних ударів по Україні з території Білорусі.

Наразі відбуваються військові навчання за участю військових інших країн, але навряд чи ці країни братимуть участь в агресіях проти України. Але найбільше дивує поведінка генсекретаря ООН, який на регулярній основі зустрічається з представником Лукашенка в ООН і вислуховує від того, яка Білорусь миролюбна країна і ні в чому не винна, а винні всі довкола. А на так званій конференції з безпеки в Москві міністр оборони Білорусі Хренін взагалі заявив, що початок спецоперації був можливим через політику Вашингтона і Лондона, звинуватив їх у цьому і сказав, що фактично Росія фактично здійснила самооборону і Білорусь приєдналася до спецоперації, бо відчувала загрозу нападу на територію Білорусі. Ось вони продовжують риторику – “я вам зараз покажу, звідки на Білорусь готувався напад” , – зазначив Латушко.

За його словами, у суспільстві наростає невдоволення та критична оцінка дій Лукашенка.

“У Білорусі великі проблеми з імпортозаміщенням. Уряд оголосив про запит нових інвестпроектів, щоб отримати 1,5 млрд кредитів з РФ і створювати нові виробництва. Але це не працює, катастрофічне падіння йде в економіці. Але йде мілітаризація економіки. Фактично Білорусь повертається до радянських часів, адже всі імпортозаміщення та проєкти проходять через Держкомвійськпром Білорусі, тобто приростатиме саме військова складова в економіці Білорусі, тому Лукашенко буде постійною загрозою як для України, так і для Європи, яка наразі не помічає її… Настрої в суспільстві загострюються. Людей дратують поїздки Лукашенка та спектаклі на камеру. І вже вимовляються фрази на центральних телеканалах, що Лукашенко “батько народу”, як Сталін. Люди живуть в очікуванні невідомо чого – терору, війни у Білорусі “, – сказав Латушко.

“Білоруська пропаганда підтримує чіткий наратив – Росія друг, ми підтримуємо її. Росія веде справедливу війну, Росія наш єдиний союзник, вона має загрози з боку Заходу та України, Білорусь також має загрози з боку Заходу та України і Білорусь допомагає Росії захищати спільні інтереси ”, – зазначив політик.

Як повідомляв “Апостроф”, на думку військового експерта Олега Жданова, білоруські військові не втручатимуться у війну проти України на боці Росії. Лукашенко не віддасть жодного солдата, бо саме на силовому блоці тримається його трон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *