Битва на Херсонщині – яких двох смертельних ілюзій треба уникати українцям

Українцям треба бути дуже обережними у своєму оптимізмі після ушкодження ЗСУ мостів, які забезпечують логістику окупаційного угруповання на правому березі Херсона.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт та аналітик Петро Черник.

Попри те, що ми щойно собі дозволили нотку оптимізму, і вона, звичайно, нам усім дуже потрібна, на мій погляд, є дві смертельні ілюзії, в які ми не маємо права впасти. Перша – що перемога ось-ось, і друга – що в противника закінчилися ресурси. Не можна цього робити. Навіть якщо і станеться якийсь надломний момент, який ми зараз не можемо побачити, на нашу користь, то краще хай це буде приємне розчарування, ніж ми недооцінимо ворога“, – вважає аналітик.

Дійсно, логістичний зашморг на шиї угруповання, яке перебуває на Херсонщині, суттєво затягується. Я є палким прихильником концепції виснаження того угруповання. Нагадаю, воює не танк, не гармата і не літак. Воює людина, що потребує харчів і, в першу чергу, – зараз стоїть спекотне літо – потребує питної води. Як тільки їхні солдати дійдуть до точки повного фізичного виснаження, що в обовʼязковому порядку потягне за собою моральне і психічне виснаження, тоді можна буде говорити про якісь системні контрнаступальні операції. На цю хвилину зашморг тільки почав тиснути, і він ще тиснутиме кілька тижнів“, – сказав військовий експерт.

Детальніше читайте у матеріалі на “Апострофі”: Путін вже труп як явище, а Росія стала на шлях свого кінця – військовий аналітик.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *