Зустріч Путіна та Ердогана – політолог помітив цікаву деталь

Президент Росії Володимир Путін на зустрічі зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом продемонстрував, що він як дрібний гопник: може бути хуліганом з інтелігентними хлопчиками та тремтіти перед справжнім бандитом.

Про це розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

За його словами, російський президент призначив главу Туреччини головним із перемир’я у війні з Україною, підгинає плечі перед ним за обіцянку спробувати домогтися припинення вогню. Тоді як Ердоган не збирається її виконувати, розуміючи, що воно нездійсненне.

“Ердоган – найхитріший східний диктатор. Він же розумна людина. Чудово розуміє, що ніколи Україна на припинення вогню, на капітуляцію не погодиться, тим більше коли Путін боїться контрнаступу. Президент Туреччини приїде до Києва, побалакає, потім скаже Путіну: ти знаєш, Володимире, я старався, але українці не згодні. Але Ердоган уже за це отримав “аванс” – Путін уже заплатив йому величезну плату. Повністю здав із тельбухами свого союзника з ОДКБ – Вірменію”, – зазначив він.

Політолог зауважив, що Ердоган у Сочі був 5 серпня – демонстративно. 3 числа азербайджанські солдати увійшли до Лачинського коридор – територію, контрольовану протоколом про перемир’я миротворчим контингентом російських військ і він не завадив зайняти там панівні висоти. А глава Кремля нічого не сказав про це.

“Путін навіть рота не відкрив на переговорах із цього питання. Тому Ердоган, як типовий альфа-самець у їхній парі, показав йому, що, мовляв, усе, тепер він – повний господар на Південному Кавказі. Те саме за кілька днів відбудеться у Сирії. Він збирається запровадити турецькі війська північ Сірії”, – розповідає він.

Він зауважує, що це становить смертельну небезпеку для друга Путіна Башара Асада. Однак президент РФ готовий здати всіх, кого тільки можна, чіпляючись за соломинку – обіцянку Ердогана допомогти у припиненні вогню, яке той не збирається виконувати.

“А як підлещувався Путін перед Ердоганом. Зустрів його біля трапа літака – привіт, мій любий друже. Ну от “дорогий друг” його виб’є зараз остаточно з Вірменії та з Сирії. Ось Ердоган показує західним лідерам, як поводитися з Путіним. Вони перед ним лебезять, а він їм хамить. А ось Ердогана він боїться. Тобто Путін, як дрібний гопник, може поводитися хуліганськи з інтелігентними хлопчиками, а перед справжнім бандитом трусить”, – додав політолог.

Нагадаємо, що на тлі продовження війни РФ проти України 5 серпня в Сочі відбулася зустріч президентів країни-агресора та Туреччини – Володимира Путіна та Реджепа Тайіпа Ердогана, в рамках якої Турецька Республіка погодилася перейти на оплату за газ у рублях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *