Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 11 серпня на фронті

Триває 169-та доба повномасштабного вторгнення російських окупантів до України. З 24 лютого ворог втратив уже понад 42 особи та тисячі одиниць військової техніки.

У відповідь на удари окупантів, ЗСУ продовжують завдавати влучних ударів по військових об’єктах російської армії.

У ніч на 11 серпня рашисти вкотре вдарили по Харкову та Миколаєву.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 10 серпня


19:35 Місцеві жителі повідомляють про потужний вибух у передмісті Бердянська. Вибухову хвилю та гучний звук найбільше чули мешканці віддалених мікрорайонів з боку Маріуполя.

Ймовірно, вибухи могли статися в районі Новопетрівки, де на покинутій базі відпочинку розташувалися російські військові.

19:21 Мапа повітряних тривог станом на зараз.

19:20 Окупанти вчетверте за сьогодні обстріляли Запорізьку АЕС, снаряди падали поряд із першим енергоблоком. Постраждала насосна станція, спостерігається велике задимлення. Пошкоджено декілька радіаційних датчиків.

Раніше також було обстріляно пожежну частину поза територією ЗАЕС, яка відповідає за гасіння пожеж на станції.

19:10 На Бахмутському напрямку ворог штурмовими діями намагався прорвати оборону наших військ та просунутися у напрямках Яковлівки, Бахмутського, Зайцевого, Вершини та Дачі. Українські воїни завдали окупантам втрат та змусили до втечі, повідомляє Генштаб ЗСУ.

18:50 На Авдіївському напрямку ворог намагався вести штурмові дії в напрямках Мар’їнки та Пісків, успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.

18:32 На Новопавлівському напрямку окупанти зазнали втрат і відійшли при спробі штурму в напрямку Павлівки.

18:15 У зв’язку з великими санітарними і безповоротними втратами продовжуються заходи з примусової мобілізації на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

17:20 На Харківщині, близько 13:30, зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ знищено дві крилаті ракети “Калібр”, випущені з акваторії Чорного моря. На відео запуск саме цих “Калібрів”, і росіяни дуже цьому раділи.



16:50 СБУ нейтралізувала російських диверсантів і передала ЗСУ понад 700 координат для вогневого ураження окупантів на східному фронті, йдеться у повідомленні спецслужби.

16:45 До 13 тисяч осіб з числа діючих і колишніх військових підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНу підписали згоду на участь у війні проти України, заявив Генштаб ЗСУ.

16:30 У російському полоні перебувають понад 130 жінок — військовослужбовиць, прикордонниць та медичних працівниць, заявила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук. Вона наголосила, що Україна буде за них боротися та голосно звертати увагу на дії Росії щодо цих людей.

16:15 Сьогодні рашисти знову піддали обстрілам найбільшу в Україні та Європі Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксовано п’ять “прильотів” у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання.



15:40 У найближчі кілька місяців McDonald’s має намір знову відкритися в Україні, де він тимчасово припинив свою роботу після нападу Росії 24 лютого, йдеться у заяві українського підрозділу компанії у Fаcebook.

Компанія має намір поетапно відновлювати роботу деяких ресторанів у Києві та на заході України, де інші бізнеси безпечно відновили роботу.

15:05 Обов’язкова евакуація, найімовірніше, буде оголошена у Запорізькій, Херсонській та Харківській областях. Принаймні такий список регіонів озвучила голова Мінреінтеграції Ірина Верещук на сьогоднішній прес-конференції.

14:15 Рашисти атакували “Смерчем” портову інфраструктуру Миколаївської області, – ОК “Південь”

14:03 Українські військові знищили одразу три БМП з легкого БПЛА.



13:38 Повідомляють про запуск ракет із Чорного моря

13:12 В Україні масштабна повітряна тривога

Пройдіть в укриття.

12:57 На території військової частини у Довгопрудному (Московська область) сталася пожежа. Вогонь поширився площею 1200 квадратних метрів.

12:26 Вибухи на території військового аеродрому “Саки” біля Новофедорівки в окупованому Криму стали нищівним ударом для росіян. Що може свідчити про найбільшу втрату авіації РФ протягом дня з часів Другої світової війни, пише CNN.

11:57 Сейм Латвії визнав Росію державою – спонсором тероризму.

11:25 Фото наслідків ударів по Дніпропетровській області


11:00 Війна в Україні не може закінчитися за “сирійським” та “корейським” сценарієм. Єдиний варіант – вірити в те, що Збройні сили України та весь сектор оборони здатні перемогти, заявив Резніков.

10:00 Загальні бойові втрати противника з 24.02 до 11.08 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 43000 (+200) осіб ліквідовано,
  • танків – 1846 (+14) од.,
  • бойових броньованих машин – 4100 (+14) од.,
  • артилерійських систем – 974 (+3) од.,
  • РСЗВ – 261 (+0) од.,
  • засоби ППО – 134 (+1) од.,
  • літаків – 232 (+0) од.,
  • вертольотів – 193 (+0) од.,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 772 (+6),
  • крилаті ракети – 185 (+0),
  • кораблі / катери – 15 (+0) ОД,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 3018 (+13) од.,
  • спеціальна техніка – 90 (+1).

9:20 На білоруському військовому аеродромі цієї ночі сталося загоряння техніки. Йдеться про аеродром “Зябрівка”, який Росія неодноразово використовувала для ракетних ударів по Україні.

8:30 У ніч проти четверга, 11 серпня, росіяни завдали масованого удару по Дніпропетровській області. У Нікопольському районі зафіксовано 120 “прильотів” із “Градів”, у Нікополі, який окупанти регулярно обстрілюють, загинули двоє людей, ще семеро поранені, серед них 13-річна дівчинка.

8:00 Росія зосереджує зусилля на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей. На Бахмутському напрямку окупанти вели розвідку боєм і намагалися здійснювати штурмові дії, проте ЗСУ змусили ворога відступити із втратами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *