Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 10 серпня на фронті

Почалася 168-та доба повномасштабного вторгнення російських окупантів до України. Росіяни з 24 лютого втратили вже понад 42 особи та тисячі одиниць військової техніки. ЗСУ продовжують завдавати влучних ударів по військових об’єктах російської армії. Вчора, 9 серпня, пролунала серія потужних вибухів в окупованому Криму на військовому аеродромі поблизу селища Новофедорівка. Видання The New York Times з посиланням на високопоставленого українського чиновника повідомило пізніше, що за вибухами на аеродромі стоїть Україна.

У ніч на 10 серпня рашисти вкотре вдарили по Миколаєву.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 9 серпня


07:41 Цієї ночі, за попередньою інформацією, захисники Запорізького краю збили дві ворожі ракети.

07:22 Головне з ранкового зведення Генштабу:

  • На Харківському напрямку ворог вів наступальні бої у напрямку Ветеринарне – Уди, успіху не мав, зазнав втрат, відійшов. Тривають бойові дії на напрямку Байрак – Гусарівка.
  • На Бахмутському напрямку ворог здійснив спроби ведення штурмових дій на напрямках Новолуганське – Спірне, Володимирівка – Яковлівка, Стряпівка – Соледар. Успіху не мав, відійшов.
  • Противник намагається відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски, бойові дії тривають. Ворог вів наступ в напрямках Мінеральне – Авдіївка та Спартак – Авдіївка. Успіху не мав, зазнав втрат та відійшов.
  • В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї перебувають два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.

06:57 Росія не звинувачує Україну в ударах по аеродрому Саки в Новофедорівці в Криму, бо це б підтвердило неефективність російських систем ППО. Так відбулося з потопленням російського крейсера Москва. Про це пише американський Інститут дослідження війни.

Одночасність вибухів на двох різних об’єктах, ймовірно, виключає офіційну російську версію випадкової пожежі, але не виключає ні диверсії, ні далекобійного ракетного удару“, — йдеться в повідомленні.

06:55 Карти бойових дій.

06:50 Вранці у Запоріжжі та області знову було гучно. Місцеві повідомляють, що близько 4 ранку чули понад 10 вибухів. Голова Кушугумської громади повідомив, що в селі внаслідок обстрілу, який був близько 4 години ранку, пошкоджено багато будинків. Деякі повністю знищені.

06:50 Окупанти вночі завдали удару по Миколаєву.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *