Французький сенатор вказав на ядерний шантаж на ЗАЕС

Росія використовує Запорізьку атомну електростанцію як зброю, тому необхідно негайно направити на ЗАЕС спеціальну безпекову місію ООН для врегулювання ситуації.

Про це у коментарі Guildhall заявив французький сенатор, член комітету Сенату Франції з оборони Гійом Гонтар.

“Ситуація в Запоріжжі дуже тривожна. Під час крайнього засідання комітету зі зв’язків у Матіньйоні (резиденція прем’єр-міністра французького уряду) я повідомив про нестачу інформації про ситуацію та про значний ризик аварії”, – заявив французький політик.

“Армія Росії, схоже, використовує атомну електростанцію як зброю для ведення війни. Необхідно негайно направити спеціальну місію ООН з безпеки, щоб убезпечити район та провести технічне обслуговування станції”, – підсумував Гійом Гонтар.

5 серпня російські загарбники обстріляли Запорізьку АЕС. Було зафіксовано потрапляння до високовольтної лінії зв’язку, а на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист. Три удари зафіксували на майданчику станції біля одного з енергоблоків, де розташований ядерний реактор. ЗС РФ серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус.

6 серпня у Головному управлінні розвідки МО України повідомили, що російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію. 8 серпня представники окупантів в офіційній заяві заявили, що готові підірвати заміновану ЗАЕС, про що повідомляло українське держпідприємство “Енергоатом”. В Офісі Президента України закликали ООН та МАГАТЕ направити спеціальні місії на ЗАЕС для врегулювання ситуації.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *