Росія готувала вбивство Резнікова та Буданова – відео затримання кілерів

Служба безпеки України затримала кілерів, які мали намір фізично ліквідувати главу Міністерства оборони Олексія Резнікова та начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Про це інформує спецслужба у Facebook.

Зазначається, що в Україні російській кілери готували серію вбивств на замовлення представників вищого військово-політичного керівництва України, а також громадських діячів.

“Під час багатоетапної операції вдалося знешкодити диверсійно-розвідувальну групу російського Головного розвідувального управління, учасники якого займалися підготовкою до вбивства… За вбивство кожного з них російські “куратори” обіцяли винагороду у розмірі від 100 тисяч доларів до 150 тисяч доларів”, – пише пресслужба СБУ.

За даними спецвідомства, групу було сформовано кадровими співробітниками російської військової розвідки. Зокрема, у складі групи був колишній боєць так званої “ЛНР”. Він завдяки своїм зв’язкам у кримінальних колах мав підшукати кілера для вбивств на замовлення. На таку пропозицію зголосився мешканець Києва. За п’ять тисяч доларів був ладен вбити українського військового, причетного до нібито розправи над російськими полоненими – таке завдання мало стати тестовим.

“Зв’язковий” особисто прибув на підконтрольну Україні територію, де планував зі спільником розробити план ліквідації та передати на затвердження у Москву. Він хотів приховати маршрути переміщення, тому заїхав на територію України з Білорусі. Задокументовано його в’їзд до Волинської області через КПП Доманово.

“Контррозвідники Служби безпеки із залученням бійців ЦСО А затримали зловмисників у Ковелі. У ході обшуку у “зв’язного” виявлено докази злочинних дій, а також паспорт громадянина Росії”, – зазначають в СБУ

Чоловікам повідомили про підозру у державній зраді та умисному вбивстві. Наразі вирішують питання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту. Також встановлюють координаторів, які перебувають в РФ.

Раніше повідомлялося, що Кремль хотів захопити Київ за умовні три дні, однак Службі безпеки України вдалося зіграти на випередження і знешкодити п’яту колону всередині країни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *