Війна в Україні – карта бойових дій – що відбувається сьогодні 7 серпня на фронті

Україна вже 165-й день від початку повномасштабного вторгнення армії РФ дає відсіч окупантам. Не в змозі досягти поставлених перед вторгненням планів, російська армія зазнає величезних втрат. При цьому у Кремлі не залишають надії взяти під повний контроль Донецьку та Луганську область. РФ продовжує завдавати ракетних та артилерійських ударів по українських містах і селах, вбиваючи мирне населення. У ніч на 7 серпня рашисти вкотре обстріляли Харків.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 7 серпня


08:04 На Нікопольський район Дніпропетровської області російська армія направила 60 снарядів з “Градів”. У Марганці постраждали двоє людей. 64-річний чоловік з пораненнями у лікарні. У місті пошкоджені майже 50 приватних будинків, кілька автівок та автобусна зупинка. Обстрілом зачепило газопровід та електромережу. Кілька тисяч марганчан без світла. На місці працюють електрики.

07:41 Україна отримала гуманітарну допомогу від західних партнерів. До пакета увійшли:

  • 3 інкубатори;
  • 2998 турнікетів;
  • 18 амбулаторних шприцевих насосів;
  • 16 палет ліків в асортименті;
  • 80 палет шприців;
  • 70 палет антисептичних дезінфекційних засобів;
  • 49 палет засобів індивідуального захисту.

07:23 За інформацією Генерального штабу ЗСУ на території Білорусі Росія розгортає додаткові сили і засоби протиповітряної оборони.

07:17 Оновлена мапа бойових дій.

07:17 Окупанти двічі за ніч завдали удару по Харкову. Перший раз – близько першої години ночі, другий – близько 4:40 ранку. У місті лунали сильні вибухи. За словами мера Ігоря Терехова, росіяни вдарили ракетами по Новобаварському та Немишлянському районах обласного центру. Інформацію про постраждалих та руйнування поки що уточнюють.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *