Коли і як закінчиться війна в Україні – Столтенберг зробив заяву

Війна в Україні буде тривалою і закінчиться переговорами, які залежать від переваги сил на полі бою. Тому НАТО виступає за надання якомога більшої підтримки українській армії, що підвищить ймовірність результату, прийнятного для Києва.

Про це розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише The New York Times.

За його словами, військове вторгнення Росії в Україну – найбільш небезпечний момент для Європи з часів Другої світової війни. Тому союзники по НАТО повинні гарантувати, що російський президент Володимир Путін програє і отримає підтвердження того, що насильство не працює.

Досягнення України на полі бою “залежить від обсягу підтримки, яку можуть надати країни Заходу”. Держави-члени НАТО відчувають відповідальність за надання якомога більшої підтримки Збройним силам України, адже це підвищить ймовірність результату, прийнятного для України і запобігатиме спробам Кремля захопити більше території.

Генсек наголосив: попри те, що інтерес до війни в деяких країнах слабшає, важливо продовжувати наводити політичні аргументи на користь озброєння України. Тоді, коли союзники по НАТО розплачуються за війну постачанням зброї, інфляцією та зростанням цін на енергоносії, українці – життям.

“Ціна відмови від підтримки України буде вищою, тому що це зробить світ більш небезпечним місцем… Російський наступ застопорився, українці мають бути здатні завдати удару у відповідь і повернути територію… Але нам потрібно доставити більше, і нам потрібно доставити це швидко“, – додав Єнс Столтенберг.

Раніше ми повідомляли, що Президент Росії Володимир Путін може заощаджувати військову та вогневу міць з повітря для нападу на держави НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *