Росія країна терорист – що станеться після ухвалення резолюції Конгресу США

Якщо Конгрес США ухвалить резолюцію про визнання Росії країною-терористом – це означатиме її повний економічний та політичний “бан”.

Про це у коментарі “Апострофу” розповіли експерти.

Так, військовий експерт Олег Жданов вважає, що у разі оголошення РФ країною-терористом, то Китай та Індія не зможуть купувати російську нафту, щоб самим не стати “спонсорами терористів”.

Між державою-терористом і країною, яка спонсорує тероризм, особливої різниці немає. Такий статус – тавро, що робить країну світовим ізгоєм, з яким ніхто навіть говорити не стане. Подібні рішення можуть суттєво впливати на світову політику. Якщо РФ оголосять країною-терористом, то Китай та Індія не зможуть купувати у росіян нафту, щоб самим не стати “спонсорами терористів”, але вони не можуть просто так відмовитися від закупівлі. Щоб їх точно вже визнали терористами – зовнішній прояв лавірування в цьому питанні з боку Держдепу та частини Конгресу”, – зазначив він.

На думку політичного експерта, голови Агентства моделювання ситуацій Віталія Бали, чинні санкції щодо РФ стосуються тільки частини економічної активності і лише деяких напрямів, тоді як такий статус означатиме для Росії повний блок.

“Статус країни-терориста означає повний економічний та політичний “бан” з усіх боків. У тому числі з цієї причини ще до голосування в Сенаті у Кремлі так болісно реагували на будь-які зрушення щодо їх визнання терористами”, – зауважив експерт.

Більше читайте у матеріалі “Апострофа”: Чому Вашингтон не ставить Росію на місце

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *