Онлайн війни в Україні сьогодні 2 серпня – карта бойових дій та останні новини

Український народ 160-ту добу з початку повномасштабного вторгнення героїчно бореться з російськими окупантами. Кількість убитих українцями ворогів перевищила 41 тисячу, знищено тисячі одиниць бойової техніки. Українська армія продовжує отримувати від західних країн сучасне озброєння та завдавати точних ударів/ ЗСУ б’ють по складах боєприпасів, місцях дислокації та командних пунктах ворога. Зокрема, ЗСУ у перший день серпня на півдні знищили ворожий зенітно-ракетний комплекс “ТОР”. Крім того, було ліквідовано 32 росіянина, самохідна гаубиця “Мста-С” та 4 одиниці броньованої техніки.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 1 серпня


07:46 Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна отримує від ФРН новітню зброю, деяка настільки сучасна, що її ще не було поставлено навіть на озброєння Бундесверу.

07:23 Росія використовує Запорізьку АЕС як військову базу для обстрілу українців.

Зараз Росія використовує АЕС як військову базу для обстрілу українців, усвідомлюючи, що вони не можуть і не будуть стріляти у відповідь, оскільки це загрожує випадковим ураженням ядерного реактора або сховища високорадіоактивних відходів. Це виводить уявлення про “живий щит” на зовсім інший, жахливий, рівень“, – заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

07:08 Посилений взвод військ РФ тричі намагався провести розвідку боєм у напрямку Білогірки та Трудолюбівки на Херсонщині. Зазнавши втрат в особовому складі та техніці, відступив.

06:54 Блінкен назвав умову, за якої може бути застосована американська ядерна зброя:

США розглядали б можливість застосування ядерних озброєнь тільки за надзвичайних обставин, для захисту життєво важливих інтересів США, союзників та партнерів“.

06:37 Оновлена мапа бойових дій.

06:37 О четвертій ранку в кількох районах Миколаєва пролунали вибухи, одна людина поранена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *