США назвали Росію спонсором тероризму, що це означає

Визнання Росії державою-спонсором тероризму передбачає введення безпрецедентних санкцій, але головно – несе величезний політичний та психологічний сенс.

Про це у коментарі “Апострофу” розповів народний депутат від фракції “Голос”, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

За його словами, такий статус для країни означає, що до неї застосовується певна кількість санкцій. Однак всі ці санкції, які передбачені проти подібних держав, щодо Росії вже застосовано.

“Тобто Росія на сьогоднішній день – найбільш підсанкційна країна світу. І всі держави, які в цьому списку є – Іран, Куба чи Північна Корея – відстають від Росії за кількістю санкцій. Тому з практичної точки зору, з точки зору матеріальної, це жодних суттєвих сенсів не несе. Але це несе величезний політичний та психологічний сенс. Це офіційне визнання урядом США цієї держави державою-вигнанцем. Тобто, умовно кажучи, державою, керівнику якої не тиснуть руку”, – наголошує він.

Нардеп вважає, що до кінця невідомо, чи погодиться Адміністрація Білого дому на таке рішення, навіть попри одностайну підтримку обох палат Сенату і підтримку в середовищі обох партій.

“Байден намагається діяти максимально зважено. З одного боку він надає достатньо суттєву підтримку Україні і матеріально-технічну допомогу. При чому, різну – від фінансової до військової. З іншого – він намагається не робити різких кроків. Тобто він намагається не робити нічого такого, що зайвий би раз дратувало Росію. Вони вважають, що чим більше заганяти Росію в глухий кут, тим вищим є ризик застосування Путіним ядерної зброї. Відповідно, це вже зовсім інший рівень загрози. Тому не факт, що Білий дім на це погодиться, хоча шанс такий є. Це дуже суттєвий психологічний ляпас. Опинитися в одній компанії з Іраном, з Північною Кореєю юридично – це складніша історія”, – вважає Сергій Рахманін.

Більше читайте у матеріалі “Апострофа”: Байден боїться заганяти Путіна в глухий кут, його лякає ядерна дубина – Сергій Рахманін

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *