Правоохоронці затягують позбавлення ліцензії 1xBet

Незважаючи на скандал довкола видачі ліцензії російському букмекеру 1xBet, українські правоохоронні та регуляторні органи гальмують процес анулювання ліцензій та блокування сайтів 1xBet в Україні.

Про це йдеться у публікації “Дело”.

Журналісти зазначають, що попри те, що питання 1xBet дійшло до президента Зеленського (всього за 7 днів було зібрано понад 26 тисяч підписів під петицією з вимогою заборонити роботу 1xBet в Україні, і тепер на петицію має відреагувати президент), правоохоронні органи практично не діють у питанні перевірки російського оператора азартних ігор.

Ще наприкінці червня голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Іван Рудий запевняв, що комісія вже зробила звернення до СБУ для встановлення чи пов’язана “Твоя беттингова компанія”, якою комісія видала ліцензії під російський бренд 1xBet, чи ні. Голова Бюро економічної безпеки Вадим Мельник 11 липня заявив, що його відомство запросило у КРАІЛ документи, на підставі яких комісія видала ліцензії “Твоїй беттинговій компанії”, але КРАІЛ відмовилася видати детективам документацію.

“Наразі вирішується питання про отримання копій ліцензійних справ відповідно до вимог Кримінально-процесуального кодексу України”, – йдеться у повідомленні БЕБ.

Саме Бюро, зазначають автори публікації, також проявляє пасивність у питанні реагування на незаконну роботу сайту 1xbet.com в Україні, бо сайт ліцензію не отримував, а тому БЕБ вже мала відкрити з цього приводу кримінальне провадження за статтею 203-2 КК України та заблокувати його роботу на території України. З цього приводу КРАІЛ зверталася до Бюро ще 18 травня, проте, як повідомили у комісії, станом на 1 липня вони так і не отримали жодної відповіді.

Крім того, як пишуть журналісти, стосовно службових осіб ТОВ “Твоя беттингова компанія” ще 27 квітня поліція відкрила кримінальне провадження за двома статтями – шахрайство та фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну кордонів України чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади. Однак у Подільській окружній прокуратурі Києва повідомили, що за три місяці існування цієї кримінальної справи результатів досягнуто не було – нікому про підозру не повідомлено, нікому запобіжний захід не обирався.

Автори публікації вважають, що за гальмуванням у цих справах може стояти куратор грального бізнесу в Україні Борис Баум, який має тісні зв’язки із заступником голови Держдуми РФ та спецпредставником Володимира Путіна Олександром Бабаковим. Саме Баум, який є радником заступника глави Офісу Президента України Кирила Тимошенко, за даними видання InformNapalm, і лобіював питання видачі ліцензій російському 1xBet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *