Війна в Україні сьогодні – останні новини та карта бойових дій 24 липня

Російська армія 151-й день веде повномасштабну війну проти України, продовжуючи завдавати ударів по містах та селах та вбиваючи мирних жителів. Кількість російських військових, убитих в Україні з 24 лютого, вже перевищила цифру 39 тисяч осіб. Українські бійці, як і раніше, б’ють по тилах ворога, знищуючи командні пункти, місця дислокації військ та склади з боєприпасами.

У ніч на 24 липня росіяни завдали чергового ракетного удару по Миколаєву.

На Херсонщині тривають бої. ЗСУ, ймовірно, йдуть у контрнаступ.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 23 липня


08:45 На більшій частині України оголошено повітряну тривогу. Повідомляють про запуски ракет з акваторії Чорного моря. Також очевидці говорять про проліт ракети над Одеською областю.

08:33 В ООН заявили, що Росія могла технічно не порушити домовленості, вдаривши ракетами по Одесі. Одна з вищих посадових осіб ООН на умовах анонімності заявила The New York Times, що Росія могла скористатися лазівкою в документі. Росія нібито не зобов’язувалася утримуватися від ударів по тих частинах українських портів, які безпосередньо не використовуються для експорту зерна.

08:11 Під Мелітополем вночі було чутно вибухи. Попередньо, в селі Новобогданівка ЗСУ завдавали точного удару по залізничному полотну та переїзду. Місцеві жителі в мережі пишуть, що з нетерпінням чекають звільнення від окупантів.

07:37 Авіація ЗСУ на півдні протягом 23 липня завдала 6 ударів по скупченнях живої сили та техніки окупантів та по опорному пункту. Росіяни втратили:

  • 54 солдати;
  • три танки Т-62;
  • три реактивні системи залпового вогню “Град”;
  • гармату “Мста-Б”;
  • броньовану та автомобільну техніку;
  • склад з боєприпасів та пункт боєпостачання на Херсонщині.

Також ЗСУ знищили загін Сахалінського “ОМОНу” РФ поблизу Лисичанська. Загинули щонайменше 12 росіян.

07:20 Оновлена карта бойових дій:

07:20 У Херсонській області окупаційна влада заявила про створення так званої виборчої комісії для проведення “референдуму щодо входження до складу Росії”. Представники окупаційної влади зазначили, що до складу такої “комісії” увійдуть 7 осіб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *