Санкції проти Росії – Орбан закликав Україну та ЄС піти на поступки агресору

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти Росії нібито не спрацювали. Він вважає, що цю війну можна закінчити “мирними переговорами між РФ і США”.

Про це він повідомив під час свого виступу в Румунії, повідомляє Reuters.

“Необхідна нова стратегія, яка зосередиться на мирних переговорах та складанні доброї мирної пропозиції… замість перемоги у війні”, – зазначив прем’єр-міністр Угорщини.

За його словами, західна стратегія щодо України стоїть на чотирьох китах: Україна може виграти війну з РФ за допомогою зброї НАТО, санкції послаблять РФ і дестабілізують її лідерські позиції, обмеження нашкодять РФ більше, ніж Європі, і що світ вишикується в чергу на підтримку Європи.

Водночас Орбан вважає, що така стратегія вже не спрацювала, оскільки нібито “уряди в Європі руйнуються як кісточки доміно, ціни на енергоносії різко зросли, і зараз потрібна нова стратегія”.

“Ми сидимо в машині, у якої проколото всі чотири колеса: цілком ясно, що так війну не виграти”, – підкреслив прем’єр-міністр Угорщини.

Також він вважає, що за цією стратегією Україна не виграє війну з РФ, оскільки армія країни-агресора має асиметричну перевагу.

“Оскільки Росія хоче гарантій безпеки, цю війну можна закінчити лише мирними переговорами між Росією та Америкою“, – заявив Орбан і додав, що Угорщина не втручатиметься у війну в Україні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна відмовилася брати участь у постачаннях західної зброї Україні, для того, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Ласкаве теля з Будапешта: як Орбан намагається отримати “плюшки” від Брюсселя та Москви

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *