Військова допомога Україні – США оголосили новий пакет

У п’ятницю, 22 липня, президент США Джо Байден затвердив новий пакет військової допомоги Україні на суму 270 млн доларів.

Про це повідомляє журналіст видання Politico Лара Селігман із посиланням на заяву представника Ради національної безпеки при президенті США Джона Кірбі.

Новий пакет оборонної підтримки включає 5 HIMARS і ракети до них, 36 тисяч артилерійських снарядів, 580 безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost, а також протитанкове озброєння.

Що стосується Phoenix Ghost, відомо, що він схожий на Switchblade. “Привид Фенікса” може злітати вертикально та знищувати середньоброньовані цілі, має інфрачервону камеру. Час його польоту – близько 6 годин. Дрон розроблявся на замовлення Повітряних сил США з урахуванням бойових дій в ОРДЛО до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, керівник Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі повідомив, що Сполучені Штати передають українцям реактивні системи залпового вогню HIMARS протягом двох діб після рішення президента цієї країни Джо Байдена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *