Війна в Україні – в Міноборони заявили про підготовку удару по флоту РФ та звільнення Криму

Українські військові готуються потопити Чорноморський флот РФ, нарощуючи ракетний потенціал для ударів по кораблях і чекаючи на отримання від Заходу далекобійної зброї.

Про це в інтерв’ю виданню The Times заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов у ході візиту до Великобританії, де зараз проходять навчання українські військові.

“У нас є постійна загроза з боку російського Чорноморського флоту. Враховуючи нові технології та можливості, які ми отримуємо, ми повинні протистояти цій загрозі. Ми почали з операції на Зміїному острові. Ми отримуємо протикорабельні засоби – і рано чи пізно націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми маємо гарантувати безпеку нашому народу”, – сказав заступник міністра.

Він також зазначив, що планується визволення окупованого Криму. Наразі Україна веде переговори із західними країнами щодо використання західної зброї для ударів по військових цілях у Криму.

Рано чи пізно у нас буде достатньо ресурсів, щоб атакувати Росію у Чорному морі та Криму. Крим – це українська територія, тому будь-яка ціль там законна для нас“, – сказав він.

При цьому Гаврилов наголосив, що півострів можна повернути не лише військовим, а й дипломатичним шляхом, тому треба добре подумати, як правильно це зробити.

Росія повинна буде залишити Крим, якщо вона хоче існувати як країна“, – сказав він.

Нагадаємо, російські кораблі з акваторії Чорного моря постійно завдають ракетних ударів по Україні, а також блокують експорт українського зерна

Як повідомляв “Апостроф”, у червні ВМС ЗСУ заявили, що корабельне угруповання Чорноморського флоту РФ було відкинуто від українських берегів на відстань понад 100 кілометрів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *