Ліквідація компанії Монтана – як Коломойський прощає борги ПриватБанку

У понеділок, 18 липня, Центральний апеляційний господарський суд може списати 3 млрд гривень боргу компанії “Монтана-Естейт”, яку пов’язують із олігархом Ігорем Коломойським. Це вже друга фірма, якій можуть “простити” заборгованість перед “Приватбанком” після “Новофарм”.

Таку інформацію у своєму Facebook оприлюднив народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв.

За його словами, менше ніж за тиждень українські суди можуть списані заборгованність одразу для кількох компаній, які пов’язують із олігархом Ігорем Коломойський. Вслід за “Новофарм”, якому Феміда “простила” борг у 4,3 млрд гривень, подібне рішення може винести Центральний апеляційний господарський суд.

“Ще одна фірма Коломойського ПриватОфіс/Монтана хоче “збанкрутувати” і списати 3 мільярди боргу перед Приватбанком. Цій фірмі, одразу після присяги Зеленського, у липні 2019 Печерський суд зняв арешт на 415 об’єктів нерухомості, які були з 2017 року арештовані у справі фіктивних і свідомо невигідних кредитів, що були основою схеми вимивання коштів з банку. Тепер ПриватОфіс олігарха хоче рішенням суду списати борги державі”, – зазначив Ар’єв у своїй публікації.

Нардеп також заявив, що борг компанії “Монтана-Естейт” у 3 млрд гривень, який можуть списати, еквівалентний до 560 ракет для РСЗО HIMARS. Більш того, за словами Ар’єва, вказану суму можна було виділити на придбання 34 БПЛА “Bayraktar TB2″

В цьому контексті парламентар закликав небайдужих громадян влаштувати “шторм” у соцмережах, який може зупинити судову “вакханалію”.

Раніше ми розповідали, що ПриватБанк почав некоректно списувати гроші з рахунків клієнтів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *