Війна з Росією – посольство США у Києві закликає евакуюватися

Посольство Сполучених Штатів Америки у Києві закликало американських громадян негайно виїхати з України через загрозу подальших терактів РФ.

Про це свідчить повідомлення, опубліковане посольством на своєму офіційному сайті.

Громадян США просять не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в країні – негайно виїхати, використовуючи приватний наземний транспорт, якщо це безпечно. Також радять уникати масових скупчень людей і громадських заходів, щоб не стати військовими цілями для Росії.

“Уникайте великих зібрань та організованих заходів, оскільки вони можуть стати російськими військовими цілями будь-де в Україні, включаючи її західні регіони… Ситуація з безпекою по всій Україні є дуже нестабільною, і ситуація може погіршитися без попередження. Громадяни США повинні залишатися пильними та вживати відповідних заходів для підвищення обізнаності щодо безпеки”, – йдеться у повідомленні.

У посольстві нагадали основні рекомендації щодо безпеки у разі гучного вибуху або звуку сирени:

  • у будинку чи будівлі краще перейти на найнижчий рівень будівлі з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон і отворів, треба закрити двері та сісти біля внутрішньої стіни, подалі від вікон, отворів;
  • на відкритому повітрі негайно треба йти в укриття у тверду конструкцію або лягти і прикрити голову руками;
  • навіть якщо ракету чи безпілотник, що летить, буде перехоплено – значний ризик падіння уламків;
  • після атаки триматися подалі від будь-якого сміття;
  • стежити за офіційними вказівками головних інформаційних агентств.

Варто зауважити, що Держдеп США також застерігав американських туристів від поїздок в Україну та закликав дипломатів виїхати через можливе вторгнення Росії у лютому 2022 року.

Нагадаємо, що вдень 14 липня Росія завдала ракетного удару по центру Вінниці, де перебували мирні люди: багато загиблих та поранених.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *