Війна в Україні 11 липня – де точаться бої

У Генеральному штабі України оприлюднили вечірнє зведення ситуації на фронтах на сто тридцять восьму добу протистояння української армії російській навалі: окупанти безуспішно штурмують позиції Збройних сил України.

Про це інформує пресслужба Генштабу у Facebook.

Росія ключові сили зосередила на встановленні остаточного контролю над територією Луганщини, спробах оточення військових ЗСУ на Донеччині, утриманні сухопутного коридору з окупованим Кримом та морському блокуванні у Чорному морі.

Волинський та Поліський напрямки

Особливих змін не спостерігається.

Сіверський напрямок

Російські підрозділи противника продовжують перебувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей, демонструючи свою присутність застосуванням артилерії. Росіяни обстріляли райони Карповичів та Миколаївки на Чернігівщині.

Слобожанський напрямок

Росіяни зосередили зусилля на утриманні зайнятих позицій на Харківському напрямку, недопущенні просування військ ЗСУ до держкордону.

Здійснили обстріли зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків в районах н. п. Харків, Базаліївка, Петрівка, Руські Тишки, Коробочкине, Слатине, Прудянка, Нове, Рубіжне, Благодатне, Кутузівка, Золочів, Черкаські Тишки, Перемога, Питомник, Руська Лозова. Було ворожих ударів із озброєння гелікоптерів Ка-52 біля Леб’яжого, Верхнього Салтова та Прудянки (біля цього населеного пункту проводив повітряну розвідку безпілотником).

Слов’янський напрямок

Ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах н. п. Дібрівне, Мазанівка, Богородичне, Адамівка, Курулька, Черкаське, Краснопілля, Маяк та Новомиколаївка. Здійснив авіаудар біля Богородичного.

ЗСУ у напрямку Краснопілля учергове відбили штурм противника та звели нанівець всі спроби просунутися.

Краматорський напрямок

Росіяни активних дій не вели. Ворог обстріляв зі ствольної артилерії райони н. п. Сіверськ, Закітне, Серебрянка, Григорівка, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Званівка, Виїмка та Івано-Дар’ївка. Авіаудари зафіксували біля Серебрянки, Івано-Дар’ївки та Спірного.

Бахмутський напрямок

Російські військові обстріляли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Часового Яру, Берестового, Покровського, Соледара, Зайцевого, Вершини, Новолуганського, Кліщіївки, Кодеми, Нью-Йорка. Нанесли авіаудар літаками штурмової авіації Су-25 біля н. п. Покровське та Яковлівка.

Авдіївський, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький напрямки

Ворог завдав авіаударів біля н. п. Шевченка та Золота Нива. Велися обстріли із артилерії у районах н. п. Авдіївка, Карлівка, Невельське, Мар’їнка, Срібне, Новомихайлівка, Володимирівка, Павлівка, Вугледар, Перебудова, Велика Новосілка, Времівка, Новосілка, Білогір’я, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Загірне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Жереб’янки, Кам’янське.

Противник відступив після невдалого наступу в напрямку Мар’їнки.

Південнобузький напрямок

Росіяни намагаються утримати зайняті рубежі та не допустити наступу ЗСУ. Продовжують вогневий вплив для сковування дій українських військ. Зафіксовано обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах н. п. Осокорівка, Добрянка, Ольгине, Велика Костромка, Кар’єрне, Біла Криниця, Зелений Гай, Калинівка, Білогірка, Киселівка, Любомирівка, Кобзарці, Червона Долина, Партизанське, Благодатне, Котляреве, Шевченкове, Зоря, Посад-Покровське, Українка, Прибузьке.

Акваторія Чорного та Азовського морів

Противник у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря, де знаходиться два носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Сумарний залп – до 16 крилатих ракет.

ЗСУ завдають ворогу втрат на всіх напрямках та готові до будь-яких змін оперативної обстановки. В підрозділах російської армії частіше спостерігаються випадки дезертирства та відкритої непокори командуванню, додають у Генштабі.

Нагадаємо, що за даними Генерального штабу, за добу ЗСУ знищили 100 росіян, з початку війни з РФ – близько 37,4 тисячі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *