Іспит при отриманні громадянства України – Зеленський відповів на петицію

Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію про запровадження обов’якового іспиту для тих, хто хоче отримати українське громадянство. Він доручив опрацювати це питання прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Про це повідомили на офіційному сайті президента України.

Електронну петицію “Ввести обов’язковий іспит для отримання громадянства України” підтримали понад 25 тисяч громадян. У відповідь на неї Зеленський зауважив, що питання щодо іспитів для набуття громадянства України вимагає законодавчого врегулювання.

Відповідно до Конституції України та Закону “Про Кабінет Міністрів України”, уряд забезпечує проведення політики у сферах освіти та науки, всебічного розвитку та функціонування державної мови у всіх сферах суспільного життя на всій території України, проведення державної правової політики, регулює міграційні процеси.

“Тому я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання”, – зазначив Зеленський та додав, що про результати розгляду петиції повідомить її автора.

У петиції йдеться про те, що обов’язковий іспит для набуття громадянства України повинен містити тести з української мови, історії України, тест на знання Конституції, а також вивчення державного гімну. У такий спосіб кандидати мають засвідчити свою повагу та справжній інтерес до набуття українського громадянства.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що від Зеленського чекають відповіді на петицію про заборону очного навчання під час воєнного стану.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *