Відеозвернення Зеленського 21 червня – про що сказав президент

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 21 червня, у якому розповів про те, що провів телефонні переговори з низкою лідерів європейських країн з метою збільшення кола тих, хто за кандидатство для України в ЄС.

Відео Офіс Президента опублікував у своєму Telegram-каналі.

Основні тези з вечірнього звернення глави держави стосувалися зовнішньополітичної роботи та ситуації на фронті.

Так, зокрема, телефонні розмови відбулися з прем’єром Словаччини, президентом Литви, а також прем’єрами Угорщини, Португалії, Данії, Іспанії, Ірландії, Хорватії.

“Сьогодні був день дуже активної зовнішньополітичної роботи – майже марафон телефонних переговорів. Завтра графік такий же насичений. Збільшуємо коло тих, хто за кандидатство для України, і додаємо впевненості, що рішення у пʼятницю буде позитивним”, – зауважив Зеленський.

Також 21 червня відбулася у Києві зустріч із прем’єром Люкксембургу Ксав’є Бетелем. Президент зазначив, що ця країна підтримала Україну 15% свого воєнного бюджету.

Зеленський підписав закон про ратифікацію Стамбульської конвенції, ціль якого – захищати громадян від насильства та дискримінації.

Глава держави розповів, що під час переговорів постійно наголошує про необхідність сьомого пакета санкцій ЄС проти РФ. Остання повинна постійно відчувати тиск за антиєвропейську позицію.

Він зазначив, що російські військові сили серйозно тиснуть на Донеччині, Харківщині та Луганщині. Саме в Луганській області, де наразі найгарячіше, українські військові посилили захист. Також відбувається поступове звільнення Херсонської області.

Раніше ми писали, що радник очільника Офісу президента Олексій Арестович закликав киян не ігнорувати повітряну тривогу, адже Росія може завдати ракетних ударів по Києву найближчим часом.

Як повідомлялося, у четвер, 23 червня, глави держав та урядів на саміті у Брюсселі можуть офіційно одноголосно заявити, що Україна отримає статус кандидата на вступ до Євросоюзу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *