Переговори з Путіним – Дуда назвав методи тиску на Путіна

Країни Східної Європи не можуть зберігати нейтралітет, Україні потрібно допомогти вистояти у війні та зблизитися зі структурами Заходу, а Росію – змусити дотримуватися міжнародного права.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда на нараді польських послів у Варшаві, повідомляє “Укрінформ”.

Він наголосив, що Польща зацікавлена у дотриманні всіма країнами норм міжнародного права, і потрібно зробити все можливе, щоб змусити дотримуватися їх і Росію, яка сьогодні є агресором та загарбником.

Це означає припинення збройних дій, а по-друге – повне відновлення (Києвом – ред.) контролю над територією України, яка визнана міжнародним правом“, – уточнив Дуда.

Він додав, що боятися Росії не можна, тому що вона тільки цього й чекає.

“У цій частині Європи немає нейтральних країн, тут немає можливості залишатися нейтральним: тут маєш бути або зі Сходом, або із Заходом. Якщо українці проливають кров за те, щоб бути із Заходом, то треба їм показати, що країни Заходу тримають для них відкриті двері, що Спільнота від них не закривається і не бачить їх як частину російського світу”, – закликав Дуда.

Президент Польщі наголосив, що він не проти діалогу з Путіним, але він не має проходити на його умовах.

“Йдеться не про те, щоб не розмовляти з Путіним. Йдеться про те, щоб Путін хотів говорити, а не щоб європейські лідери просили агресора про розмову. Треба так закрутити гайки (Росії – ред.) і так допомогти Україні, щоб це Путін просив про розмову”, – резюмував Анджей Дуда.

Як писав “Апостроф”, Анджей Дуда на саміті країн Тримор’я у Ризі повідомив, що Україні надали статус партнера-учасника в Ініціативі трьох морів, також відомої як Тримор’я. Спеціально для України держави-учасниці блоку створили новий формат партнерства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *