Війна в Україні 21 червня – карта боїв та останні новини

Україна 118-ту добу чинить героїчний опір повномасштабному вторгненню армії РФ. На південному напрямку окупанти ведуть оборонні бої. Українська армія також продовжує вести запеклі бої на Донбасі. Війська РФ контролюють весь Сєвєродонецьк, за винятком промзони “Азот”.

Окупанти взяли під контроль Тошківку і просунулися на північ і північний захід у бік населених пунктів Біла Гора та Мирна Долина. Рашисти також наближаються до південної околиці Лисичанська.

“Апостроф” продовжує стежити за подіями в онлайн-режимі.

Хроніка подій війни 20 червня


08:04 Рашисти знищили в Авдіївці школу №6. Вночі її обстріляли снарядами РСЗО “Град” з магнієвим зарядом.

07:48 Головний редактор “Нової газети” росіянин Дмитро Муратов виставив на аукціон свою медаль Нобелівської премії миру, отриману 2021 року. Вона пішла з молотка за 103,5 млн. доларів. Всі виручені кошти від продажу нагороди будуть направлені до Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) на допомогу українським дітям-біженцям та їхнім сім’ям.

07:20 За інформацією Генштабу ЗСУ, внаслідок значних втрат у командному складі підрозділів повітряно-десантних військ, ворог змушений набирати на військову службу офіцерів запасу з укладанням короткострокових контрактів терміном три місяці.

07:00 Сьогодні Рада Безпеки ООН розгляне проблему роль пропаганди та мови ворожнечі в РФ, яку вони відіграли в розв’язанні війни. Ініціатором розгляду цього питання виступила Албанія. Вона головує в Радбезі ООН у червні. На засіданні виступить спецпредставниця генерального секретаря ООН з питань запобігання геноциду Аліса Ндеріту. Засідання розпочнеться о 17:00 за Києвом.

06:53 Нічні запуски “Іскандерів” по Україні.

06:37 У лісах Харківської області ховаються близько 200 окупантів. Про це повідомляє Борівська сільрада, наголошуючи, що останніми днями територією громади рухалося багато ворожої техніки та військ. Рашисти дезертували біля села Горохаватка, відмовившись вступати у бій із ЗСУ під Ізюмом. У результаті вони поранені, голодні, злі і з підбитою технікою втекли в ліс, тепер окупантів розшукують їх командири.

06:35 Оновлена карта бойових дій:

06:35 В окупованому Старобільську Луганської області рашисти організовують подоби колгоспів та хочуть видавати мешканцям російські паспорти.

06:35 На півдні за попередню добу ракетно-артилерійськими та іншими підрозділами ЗСУ було знищено 3 склади боєприпасів ворога. Також українські захисники ліквідували:

  • 25 рашистів;
  • танк Т-62;
  • самохідну реактивну установку розмінування “Метеорит”;
  • потужну станцію зв’язку;
  • станцію радіолокації;
  • станцію радіоелектронної боротьби,
  • 2 одиниці військової автомобільної техніки
  • 2 БПЛА типу “Орлан-10”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *