Війна в Україні – Джонсон назвав чотири пункти, які має виконати Захід

Країни Заходу повинні підтримувати Україну у війні проти Росії, яка може тривати кілька років.

Про це у своїй колонці для видання The Sunday Times написав прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон.

Зокрема, політик сумнівається, що світ не буде спокійніше жити у випадку, якщо план президента РФ Володимира Путіна частково здійсниться і Росія зможе анексувати території, які зараз тимчасово окуповані.

За словами Джонсона, подібний сценарій став би найбільшим непорозумінням із часів Другої світової війни.

“Ми знаємо, що Путін не зупинився б на розчленуванні України. Тільки минулого тижня він порівняв себе з Петром Першим і привласнив Росії “вічне право повертати” території, які будь-коли в минулому населяли “слов’яни” – доктрина, яка виправдовує захоплення величезних територій у Європі, включаючи території країн-членів НАТО”, – продовжив прем’єр-міністр і додав, що успіх Володимира Путіна розв’язав би руки іншим чинним диктаторам.

У своїй колонці Борис Джонсон закликає західних лідерів не боятися та надавати всіляку підтримку українцям, оскільки час діє явно не на користь російських військ, які продовжують безуспішно штурмувати Сєвєродонецьк.

Прем’єр-міністр визнав, що повномасштабна війна може бути тривалою, оскільки Володимир Путін перейшов на тактику виснаження української армії. Країни Заходу за таких умов мають забезпечувати Україну стратегічними ресурсами, щоб із цього конфлікту вона вийшла переможцем.

У зв’язку з цим Борис Джонсон представив план підтримки Києва і назвав чотири пункти, які дозволять українським військовослужбовцям вистояти проти ЗС РФ:

  • Забезпечити Україну всім необхідним озброєнням, боєприпасами, спорядженням та навчанням військових. Британія, за словами Джонсона, планує навчати близько 10 тисяч українських військових упродовж 120 днів.
  • Допомогти Україні зберегти стабільність своїх державних інститутів фінансовою допомогою, щоб Київ мав змогу виплачувати пенсії, зарплати, а також фінансувати відновлення зруйнованої інфраструктури.
  • Забезпечити суходолом маршрути для експорту українського продовольства, насамперед зерна, щоб йшли надходження до бюджету України.
  • Розблокувати українські морські порти та допомогти негайно вивезти 25 мільйонів тонн пшениці та кукурудзи. Блокада російськими військами портів може призвести до того, що менш розвинені країни світу зіткнуться з голодом.

Раніше ми розповідали, що прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон несподівано приїхав до Києва для переговорів із Зеленським.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *