Путін виступив на ПМЕФ – що сказав про Україну, війну та країни Заходу

Президент Росії Володимир Путін виступив на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, де багато говорив про ситуацію у світі, критикував поведінку країн Заходу та виправдовував “спецоперацію” в Україні.

“Апостроф” публікує основні тези з виступу.

Так, Путін звинуватив країни Заходу у накачуванні України зброєю та військовими радниками, що триває і нині.

Заявив, що західні партнери навмисне підірвали міжнародні засади заради втілення своїх геополітичних ілюзій. Розкритикував і Сполучені Штати, мовляв, оголосивши перемогу в Холодній війні, назвали себе “посланцями Господа на Землі”.

Стверджує, що Захід прагне протидіяти ходу історії, мислить категоріями минулого століття, перебуває в ілюзіях та не хоче помічати змін.

Путін заявив, що Росія ніколи не піде шляхом автаркії (ред. – політика самоізоляції держави чи групи держав від зовнішнього світу).

Торкнувся і питання вивезення заблокованого у портах українського зерна. За його словами, є близько шести варіантів вивезення.

“…нехай київська влада сама вирішує, як це зробити, не орієнтуючись на своїх господарів через океан. Найсумніший варіант – якщо Україна постачатиме зерно в обмін на зброю“, – сказав він.

Стосовно війни в Україні, яку Путін називає спецоперацією, заявив, що всі завдання будуть вирішені. Спробував виправдати військові дії “безвідповідальною політикою G7”.

“… те, що відбувається у світі, – не результат подій останніх місяців, у тому числі спеціальної військової операції, все почалося задовго через безвідповідальну політику G7. За його словами, російська спецоперація стала для Заходу “рятувальним колом”, щоб звалити проблеми на Росію”, – зазначив він.

Також Путін вважає, що Європейський Союз остаточно втратив політичний суверенітет, а його еліти нібито танцюють під чужу дудку, що завдає шкоди своєму населенню, а реальні інтереси європейців та національного бізнесу нівелюються та відтісняються.

Заявив і про нібито підрив довіри до світових валют.

При цьому Путін не пов’язує західні санкції проти його країни з агресією проти України, а переконаний, що вони просто покликані знищити російську економіку.

“Санкції проти РФ шалені та бездумні. Їхня мета – зім’яти економіку Росії”, – додав він.

Раніше ми писали, що в постачанні Україні зброї західними партнерами простежується тенденція, що ця зброя спрямована на виснаження Росії, а не на швидке завершення війни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *