Візит Шольца, Макрона та Драги в Україну – яких рішень очікувати від лідерів Європи

Візит лідерів Німеччини, Франції та Італії в Україну допоможе їм усвідомити, що насправді відбувається в нашій державі. Шольц, Макрон і Драгі зможуть на власні очі побачити наслідки дій рашистів на раніше окупованих територіях та змінити свій підхід у наданні допомоги Україні.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Михайло Притула.

“Лідери західних країн мають самі відчути, що тут відбувається, що відбувається в тих містах, які були під окупацією росіян, звідки там така кількість втрат з нашого боку серед мирного населення. Коли ці люди відчують дух того, що там відбулося, той дух смерті, вони зрозуміють, що відбуваєтсья зараз в Україні. Це дуже важко зрозуміти лідерам країн, у яких зараз мир, які не перебувають під атакою росіян”, – пояснив експерт.

За словами Притули, керівники європейських держав мають усвідомити, що дії росії загрожують не лише Україні, а й усій західній цивілізації.

“Коли вони побачать, що ми маємо справу навіть не з людьми, а з якимись істотами, які просто хочуть вбивати – вони не хочуть завойовувати, вони хочуть просто вбивати –, то ці люди, які живуть в цивілізованих країнах, зрозуміють, про що йде мова. Що це загроза не лише Україні, а це загроза західному світу. Вони, певно, памʼятають, що Лавров, який виконує функцію Ріббентропа у путіна, сказав, що їхня мета в Україні – звільнити світ від цивілізованого Заходу. Тобто декларовано прямо і конкретно, що війна в Україні має на меті знищити західну цивілізацію на нашій планеті. Тому це ніщо інше, як загроза не тільки Україні, а загроза і Німеччині, і Франції, і Італії”, – зазначив він.

Поточний візит може внести зміни в підхід Європи до надання Україні озброєння.

“Це змінить трошки їхній підхід до озброєння України. Звісно, Україна не має такої кількості зброї, яка опинилася в руках росії. Нам треба більше зброї, більш сучасної зброї, для того, щоб зупинити цю навалу. Ми не кажемо про те, що це має бути пряме втручання НАТО, але озброєння нам потрібне”, – додав експерт.

Прибуття Макрона, Шольца і Драгі в Україну свідчить про те, що вони вже “дозріли” і готові діяти.

“Саме тому вони і приїхали. Для того, щоб потім виступити в своїх парламентах і сказати: “Ми там були, ми бачили це на власні очі, і ми повинні допомагати Україні”. Саме так, я думаю, і буде відбуватися. Якщо люди не відчувають, якщо вони не були в Бучі, не були в Ірпені, не бачили на власні очі, що там було насправді, то вони не зрозуміють небезпеки для своїх країн. А насправді ця небезпека існує. Тільки небезпека для їхніх країн може примусти їх допомагати Україні”, – резюмував Михайло Притула.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *