Переговори Зеленського з Путіним – український лідер назвав умову

Мирні переговори президентів України та Росії відбудуться виключно тоді, коли РФ буде готова закінчити війну та вийти з українських територій.

Про це повідомляє “Апостроф”, посилаючись на низку заяв глави держави Володимира Зеленського закордонним ЗМІ.

За його словами, він більше не шукає балансу для того, щоб дійти згоди, адже якщо Україна поступиться у цій війні – втратить у підсумку все. Президент переконаний, що це – правильне рішення.

“Немає сумнівів, треба діяти і саме час грає на руку ворогові, а не нам. У чому полягає правда? У тому, що ми на своїй землі, що це наш народ, наша територія і дуже боляче втрачати людей. Але ми втратимо все, якщо поступимося Росією у цій війні…“, – зазначив він німецькому телеканалу ZDF.

При цьому данським ЗМІ Зеленський розповів, що не горить бажанням зустрічатися з російським президентом, але готовий до переговорів.

Він зауважив, що тільки Володимир Путін вирішує, зупиниться російська армія чи ні.

“… якщо Російська Федерація готова закінчити війну, а значить – вийти з наших територій. У будь-який момент до такого формату особисто я готовий”, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський говорив, що українська сторона сяде за стіл переговорів, якщо РФ повернеться на позиції до 24 лютого 2022 року. Президент наголосив, що при цьому Україна не збирається віддавати свої території та пізніше планує звільнити їх від ворога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *