Війна в Україні – зведення Генштабу на вечір 13 червня

13 червня російські окупанти намагалися встановити повний контроль над містом Сєвєродонецьк, надалі готувалися до штурму на Криворізькому напрямку. При цьому загалом зазнають суттєвих проблем із комплектуванням підрозділів, які здійснюють штурм на Донбасі.

Про це йшлося у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Там нагадали, що українці сто десяту добу героїчно протистоять російському воєнному вторгненню.

Зокрема, ситуація на Волинському та Поліському напрямках не зазнала змін, противник активних дій не вів.

На Сіверському – ворог відкривав вогонь з мінометів і гранатометів, обстрілявши населені пункти Запсілля Сумської області, Гірськ та Грем’яч Чернігівської області. При цьому встановлює інженерне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах.

Ситуація на Слобожанському – незмінна. Противник, як і раніше, систематично обстрілює українські позиції, посилює інженерне обладнання оборонних споруд, діє повітряна розвідка.

Харківський напрямок – ворог прагне порушити логістичні маршрути постачання угруповання українських військ, що діє на Слов’янському напрямку.

Слов’янський напрямок – росіяни здійснили безуспішну спробу штурму в Богородичному. Наразі закріплюється в північному заході цього населеного пункту.

Донецький напрямок – ворог перегруповує підрозділи та посилює угруповання з метою оточити підрозділи військ ЗСУ поблизу Лисичанська, Привілля, Сєверодонецька та Борівського.

Лиманський напрямок – противник активних дій не вів.

Сєвєродонецький напрямок – продовжується штурм. Росіяни не полишають наміру забрати під свій цілковитий контроль Сєвєродонецьк, успіху не мав у спробі наступу на позиції військ ЗСУ в районі Метьолкіного.

Бахмутський напрямок – тривали обстріли позицій військ ЗСУ із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Противник вів безуспішні бойові дії на напрямках н. п. Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка, Доломітне – Новолуганське.

Авдіївський напрямок, Курахівський, Новопавлівський та Запорізький – ворог активних дій не вів. Задля блокування перекидання українських військ на інші напрямки – відкривав вогонь із мінометів, ствольної, реактивної артилерії.

Південнобузький напрямок – ворог веде оборону. Ключові сили кинуто на розвідку, контрбатарейну боротьбу, нарощування бойових можливостей резервних формувань та системи ППО.

На Криворізькому напрямку противник надалі посилює угруповання своїх військ.

Бессарабський напрямок – без змін.

Як повідомлялося, до ранку понеділка, 13 червня, ворог стягував сили в тиловий Старобільськ і рвався на Бахмут, щоб відрізати ЗСУ у Сєверодонецьку та Лисичанську.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *