Відеозвернення Зеленського 11 червня – головні тези виступу

У суботу, 11 червня, президент України Володимир Зеленський виступив із традиційним щоденним зверненням до нації – у ньому він розповів про успішний контрнаступ ЗСУ на півдні нашої країни.

Відео опублікував у соцмережах Офіс президента України.

Зеленський зазначив, що сьогодні стартував фінальний етап великого дипломатичного марафону, який має завершитися за півтора тижня. Незабаром наша країна отримає відповідь про статус кандидата в члени ЄС. На його думку, це рішення може посилити не лише нашу державу, а й увесь Євросоюз.

“Сьогодні у Києві провели дуже плідні переговори із президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн. Я радий відзначити її щирість. Саме Єврокомісія готуватиме висновок за нашою заявкою. Україна за дуже короткий строк надала всі необхідні відповіді й це було зроблено якісно”, – додав глава держави.

Також він розповів про своє спілкування з учасниками представницького безпекового форуму в Азії, що проходить у Сінгапурі. У залі були міністри оборони та інші чиновники десятків держав регіону.

“На окупованій території та в Росії активно поширювалися новини про роздачу російських паспортів у Херсоні та Мелітополі. І я подивився, кого ж у цих новинах виставили як херсонців та мелітопольців, які нібито бажають російські паспорти. Кілька колаборантів та люди з їхнього оточення”, – зазначив президент.

Також він повідомив, що українські військові поступово звільняють територію Херсонської області – сьогодні до переліку повернутих населених пунктів додалося селище Таврійське.

“Є певні успіхи й в Запорізькій області. Продовжуються запеклі вуличні бої у Сєвєродонецьку”, – додав Зеленський.

За його словами, втрати Російської Федерації з початку повномасштабного вторгнення на сьогоднішній день вже перевищили 32 тисячі людей.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Запекла битва за Донбас та знищення російського десанту на півдні: онлайн війни 11 червня

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *