Контрнаступ ЗСУ – Валерій Залужний зателефонував генералу США Марку Міллі

Попри 10-разову перевагу окупантів в артилерії та РСЗО, бронетехніці та авіації, українські військові на окремих напрямках перейшли до контрнаступальних дій.

Про це головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив голові об’єднаного комітету начальників штабів США генералу Марком Міллі.

Залужний не уточнив, на яких саме ділянках фронту це відбувається, однак розповів американському колезі, що станом на сьогодні маємо ширину фронту 2450 км, з яких на 1105 км ведуться активні бойові дії.

Нагадаємо, що журналіст Андрій Цаплієнко повідомив про контрудар ЗСУ в районі Ізюма на Харківщині. За його словами, українські військові вибили ворога з лісового масиву на захід від міста і вийшли на околиці поки що окупованого населеного пункту.

У ході операції було звільнено села Співаківка (колишній Червоний Шахтар) та Заводи, розташовані по обидва боки річки Сіверський Донець. Така позиція важлива тим, що між населеними пунктами є дорога та міст через річку, що дасть ЗСУ можливість перекидати підкріплення для битви за Ізюм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *